17.10.2015, 15:49 | Af: Administrator

U17 massakrerede Vejle

FCM U17 løb Vejle fuldstændig over ende i en kamp, der viste ungdomsfodbolden fra dens mest ubarmhjertige side.

Når FCM U17's kamp mod Vejle skal bedømmes, så hører det med til historien, at gæsterne faktisk havde muligheden for at komme foran.

Først forsømte østjyderne at udnytte en god omstillingsmulighed, og efter tre minutter fik en vejlenser tacklet bolden fra Simon Petersen, der havde vovet sig ud i en dribletur, men Vejle-spilleren fik ikke gjort arbejdet færdigt.

Om det ville have ændret kampens udfald, kan man kun gisne om - faktum er, at FCM U17 i de efterfølgende syv minutter reelt afgjorde tingene.

Først klaskede Mads Carlson bolden i det ene hjørne fra kanten af feltet, derefter afsluttede Victor Torp et gennemspillet angreb med at fordoble føringen, inden Nicolai Damkjær sparkede en nedfaldsbold i feltet efter et hjørnespark. Ti minutter spillet og 3-0 på tavlen.

Vejle forsøgte at genvinde fodfæstet, men efter tyve minutter broderede FCM'erne sig på ny igennem gæsternes forsvar. Tue satte sidste fod på bolden, og gjorde det til 4-0.

Efter en halv time blev det 5-0. Sebastian Buch Jensen blev femte FCM-målscorer efter et angreb, hvor FCM U17 igen flyttede bolden lynhurtigt fra spiller til spiller. Svend Graversen havde op til kampen efterlyst, at holdet spillede hurtigere på banens sidste tredjedel, og spillerne virkede ivrige efter at vise, at de havde forstået budskabet.

Mads Carlson gjorde det til 6-0, da han afsluttede en flot solotur med et godt spark, inden det langt om længe var halvleg for Vejle-spillerne, der må have følt det, som en ond drøm, de ikke kunne vågne op fra.

Ægte hattrick af Buch
For gæsterne gjaldt det om lægge første halvleg bag sig og begrænse skaden, mens FCM-spillerne omvendt følte sig usårlige. Fem minutter efter pausen slog Sebastian Buch Jensen på ny luften ud af Vejle-spillerne, da han scorede til 7-0.

I den seneste rundes 2-0 nederlag Aalborg brændte Buch ad to omgange et straffespark, men FCM-angriberen revancherede sig i den grad mod Vejle. Ti minutter senere scorede han sit tredje mål i kampen og efter 70 minutter lavede han også sit fjerde mål til stillingen 9-0. Dermed kunne han samtidig glæde sig over et ægte hattrick - tre på hinanden følgende mål i løbet samme halvleg.

I kampens sidste fem minutter havde FCM chancer til at score yderligere to-tre gange mod et meget demoraliseret Vejle-mandskab, men de 9-0 fik lov at stå kampen ud.

- Det var ungdomsfodbold når den var allerværst eller allerbedst, om man vil. Vejle har en offday, og da først tingene går galt, kan de ikke slippe ud af sækken, mens vores spillere bare får mere og mere overskud og selvtillid, fortæller Svend Graversen, der var utroligt tilfreds med sine spilleres præstation.

- Det er en kamp, der viser spillerne, hvad man kan udrette, når man spiller som et kollektiv - og når kollektivet fungerer, som det gjorde i dag, så kan den enkelte spiller også stråle, siger FCM-træneren, inden han maner til besindelse.

- Jeg har været med til at vinde 9-0 før, og dengang sluttede vi sæsonen som nr. 8 (2011/12, red.), så det er vigtigt at huske, at en enlig svale gør ingen sommer. Spillerne har vist, at de kan overføre den viden, de har fået til handling inde på banen, og det næste skridt er så at få øvet og indarbejdet tingene, så det bliver til vaner, siger Svend Graversen

Næste lejlighed for FCM U17 til at vise flaget er allerede i den kommende weekend, hvor Lyngby kommer på besøg. Kampen spilles søndag 25/10 kl. 13.00. Se stillingen og de øvrige resultater i U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 - Vejle BK U17 9-0 (6-0)
 4' 1-0 Mads Carlson
 6' 2-0 Victor Torp
10' 3-0 Nicolai Damkjær
20' 4-0 Christian Tue Jensen
30' 5-0 Sebastian Buch Jensen
35' 6-0 Mads Carlson
45' 7-0 Sebastian Buch Jensen
55' 8-0 Sebastian Buch Jensen
70' 9-0 Sebastian Buch Jensen

Opstilling: Simon Petersen - Japhet Sery Larsen, Nicolai Damkjær, Oskar Bloch (50' Nicolas Hautorp Madsen), Mathias Nors (41' Aksel Smith-Petersen) - Victor Torp, Mikkel Jakobsen, Christian Tue Jensen (41' Kristian Brøndum Pedersen) - Mads Carlson, Sebastian Buch Jensen, Lukas Giessing

Billede: MT-Foto