03.10.2015, 16:36 | Af: Administrator

U19 heldige med tre point i Aalborg

FCM trak sig sejrrigt ud af opgøret mod AaB i en kamp med fem mål og to dømte straffespark

Cifrene viste godt nok 1-4 efter slutfløjt, men resultatet var ikke helt sigende for kampbilledet i eftermiddagens opgør mellem FCM U19 og AaB's tilsvarende hold.

- 1-4 giver ikke helt det rigtige billede af kampen, for vi er heldige med at komme fra AaB med tre point, hvis man skal vurdere det ud fra hele kampen, lyder træner Kenneth Andersens umiddelbare reaktion efter kampen.

Og det var da også AaB, som var klart mest toneangivende i begyndelsen af kampen og på den baggrund fik spillet sig til flere muligheder. FCM var lidt på bagkant, og AaB virkede hele tiden til at være et skridt foran både i tanke og handling og kom med mest initiativ.

Men efterhånden kom FCM mere med i opgøret og kom også foran efter godt 20 minutter. Jákup Thomsen sendte et indlæg ind i feltet, som ramte en AaB-spiller på hånden, hvorefter dommeren pegede på pletten. Gloire Rutikanga svigtede ikke, og sendte sikkert de unge ulve foran 0-1.

I samme moment måtte Simon Sterring udgå med en skade, da han mærkede noget i baglåret efter at have strakt sig efter en bold. Mads Olsen kom ind i stedet og gik ind på midtbanen med Jákup Thomsen alene på toppen.

Foran med en enkelt pind ville være et godt resultat for FCM til pausetid bedømt ud fra første halvleg, men Rasmus Nissen ville det anderledes i det 45' minut. Kantspilleren fik fat i en retur fra AaB-forsvaret på kanten af feltet og med et godt drive ind i banen, sparkede han tomålsføringen ind, før dommerens fløjte kaldte til pause.

Pausen blev brugt på at justere lidt, hvilket resulterede i, at Mads Thychosen blev sendt op ved siden af Jákup Thomsen og opstillingen ændret til 4-4-2. FCM skulle ud og spille klogt med tanke på en 0-2 føring i banken.

Billedet fra første halvleg gentog sig dog i anden. AaB fik trykket godt på og sat spillet op over kanterne, hvilket resulterede i mange indlæg. Men forsvaret fra FCM var beredte og stod godt i mod presset indtil et hjørnespark i det 56' minut kostede en reducering til stillingen 1-2.

Nu jagtede hjemmeholdet for alvor udligningen, og midt i halvlegen kunne den også sagtens have været kommet. FCM-keeper Oliver Ottesen fik hevet en AaB-spiller ned i feltet, og dommer Nikolaj Gajhede dømte for anden gang straffespark. Heldigvis for midtjyderne klarede Ottesen selv strabadserne, og derfor stod der stadig 1-2.

- Jeg havde været bekymret, hvis AaB havde scoret til 2-2 foran med 0-2, for så er jeg ikke sikker på, at vi overhovedet var kommet herfra med point, fortæller Kenneth Andersen om situationen.

Andreas Poulsen var i dag forfremmet til U19-holdet, og hans fart skulle vise sig at blive afgørende i de sidste minutter af opgøret. Andersen valgte nemlig at skubbe ham længere frem på banen for at opsøge omstillinger fra et sultent AaB-mandskab, der nede med 1-2 var tvunget til at komme frem over stepperne - satsningen gav bonus.

I det 89' minut får Poulsen først sat bolden i kassen efter assist fra Jákup Thomsen, og bare fem minutter senere leverede han også assisten til Mads Olsens mål til 1-4, som samtidigt forseglede kampen og et lidt misvisende resultat.

- Vi kommer fra Aalborg med en heldig sejr, for AaB gør det godt, men drengene arbejder sindssygt hårdt og forsøger hele tiden at opsøge chancerne, hvilket nogle gange giver kredit ligesom i dag. Inden kampen havde jeg måske gerne solgt den for en uafgjort, så at vi skulle komme heroppefra med 1-4, havde jeg ikke lige set komme efter det første kvarter, slutter en glad Kenneth Andersen.

U19-ligaen, runde 7:
AaB U19 - FCM U19 1-4 (0-2)
22' 0-1 Gloire Rutikanga (str.)
45' 0-2 Rasmus Nissen
56' 1-2 AaB
89' 1-3 Andreas Poulsen
94' 1-4 Mads Olsen

Start-11: Oliver Ottesen, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen, Rasmus Lauritsen, Andreas Poulsen, Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk (72' Michael Olusoji Ogungbaro), Rasmus Nissen, Mads Døhr Thychosen (88' Andreas Murbeck), Jákup Thomsen, Simon Sterring (22' Mads Olsen)