31.10.2015, 21:33 | Af: Administrator

Viborg snuppede derbysejren

På MCH Arena var gæsterne skarpest og vandt lørdagskampen med 4-2.

Midtjysk derby. Dét siger det hele. Lægterne kogte, og Dennis Mogensen lod spillerne gå lidt ekstra hårdt til hinanden i opgøret, hvor Viborg FF skulle jagte revanche for nederlaget i runde 1, mens FCM-spillerne skulle forsøge at fastholde overtaget på rivalerne.

Udeholdet kom bedst ud til kampen og pressede hjemmeholdet, og ufortjent var det ikke, da viborgenserne kom foran efter 20 minutters spil. Serge Deblé fik lov at lægge bolden ind til en helt fri Osama Akharraz, der sendte et hovedstød i det lange hjørne uden for Mikkel Andersens rækkevidde.

Modsvaret udeblev, og da bolden lidt tilfældigt havnede hos Serge Deblé efter et hjørnespark, gjorde han det til 0-2, mens stadionuret rundede den halve time.

Nede med to begyndte hjemmeholdets bænk at tænke i taktiske ændringer, alt imens en 18-årig ulv kastede en livline ud. André Rømer kom til et fladt indlæg fra højre, og Mikkel Duelund nåede lige akkurat frem til bolden, som han gled ind bag Peter Friis til 1-2. Et par minutter senere kom FCM-trænernes reaktion dog alligevel, og Martin Pusic kom ind i stedet for Jonas Gemmer, således at holdet gik over i en 4-4-2.

Et kvarters tid inde i anden halvleg kom også Paul Onuachu ind, da han erstattede Duncan, og nigerianeren markerede sig allerede efter få minutter med et hovedstød på overliggeren. Returbolden fulgte Erik Sviatchenko op på, og viceanføreren headede kuglen i det lange hjørne til udligning.

De danske mestre trykkede fortsat på, nu med masser af gejst oven på comebacket fra 0-2. Men i FC Midtjyllands måske bedste periode i kampen slog gæsterne kynisk til på en omstilling, og Osama Akharraz blev for anden gang i opgøret målscorer med pandebrasken.

Offensivspilleren kunne også have lukket til 2-4 på endnu en omstilling, men den tidligere Brøndby-, AGF-, og FC Vestsjælland-spiller sparkede langt over mål.

Hjemmeholdet fortsatte med at trykke på for det, der nu pludselig blot ville være en udligning. Men tilfældighederne og de små marginaler var endnu engang med viborgenserne, og i stedet for 3-3 punkterede kampen helt med Kian Hansens selvmål til 2-4 i det 89. minut. 2-4 blev også kampens resultat.

© Getty Images 495156680

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, runde 14:
FC Midtjylland – Viborg FF 2-4 (1-2)

20’ 0-1 Osama Akharraz
30’ 0-2 Serge Deblé
34’ 1-2 Mikkel Duelund
62’ 2-2 Erik Sviatchenko
67’ 2-3 Osama Akharraz
89’ 2-4 Kian Hansen (selvmål)

Advarsler:
18’ Erik Sviatchenko, FCM
31’ Daniel Royer, FCM
37’ Serge Deblé, VFF
84’ André Rømer, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 4 Erik Sviatchenko, 2 Kian Hansen, 15 Jesper Lauridsen – 29 Jonas Gemmer (37’ Martin Pusic) – 77 Daniel Royer (67’ Pione Sisto), 7 Jakob Poulsen, 17 Kristoffer Olsson, 22 Mikkel Duelund – 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen (59’ Paul Onuachu).
Bænk:
30 Andreas Raahauge, 26 Patrick Banggaard, 15 Jesper Lauridsen, 27 Pione Sisto, 11 Marcos Ureña, 10 Martin Pusic, 33 Paul Onuachu.

VFF, 4-4-2:
1 Peter Friis Jensen – 15 Kristoffer Pallesen, 20 Søren Reese, 5 Mikkel Rask, 2 Jonas Thorsen – 11 Jonas Kamper, 13 Jeppe Grønning, 12 Lukas Lerager, 21 Osama Akharraz (90+6' Babajide Ogunbiyi) – 28 Serge Deblé (90+2’ Christian Sivebæk), 10 Jeppe Curth (86’ Marcel Rømer).
Bænk:
33 Sebastian John Linnet, 14 Babajide Ogunbiyi, 6 Christopher Poulsen, 8 Marcel Rømer, 23 Christian Sivebæk, 27 Sebastian Andersen, 17 Alhaji Gero.

Dommer:
Dennis Mogensen

Tilskuere:
7.068 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Jakob Poulsen