">

">

27.11.2015, 09:38 | Af: Administrator

Blog: Tak!

Der er på alle måder lagt op til et brag af en kamp, der med al sandsynlighed vil kåre det, der i Tyskland kaldes "Herbstmeister" - efterårets bedste hold

Det har hidtil været et langt efterår, som vi nu så småt kan skimte afslutningen på. De seneste resultater vil nok ikke være dem, vi husker, når vi kigger tilbage på kalenderåret 2015, men det skal ikke fjerne glæden over de store resultater, vi ellers har præsteret i årets løb. Vi mindes vist alle sejren over FC København i foråret, guldkampen mod SønderjyskE samt sejrene over Southampton og Brügge i Europa League - som blot er nogle i rækken af de sejre, vi har skaffet.

Søndag aften venter årets sidste hjemmekamp i Alka Superligaen, når FC København kommer til MCH Arena. Det er nummer ét mod nummer to, de to absolutte guldfavoritter og de seneste sæsoners mest stabile hold. Der er på alle måder lagt op til et brag af en kamp, der med al sandsynlighed vil kåre det, der i Tyskland kaldes "Herbstmeister" - efterårets bedste hold. Det er en titel, vi har taget de seneste år, og det vil da lune med et hattrick på dén konto, selvom det naturligvis ikke har nogen reel betydning i forhold til placeringen af guldet til sommer, hvorvidt der er nul, ét eller tre points forskel på holdene, når forårssæsonen begynder igen til februar.

Ikke alene er det årets sidste hjemmekamp i Alka Superligaen, det er også sidste mulighed for at sige tak til spillerne for en fantastisk sæson, med mindre du er én af de heldige, der har sikret sig billet til det afgørende Europa League-opgør mod Club Brügge. Øjebliksbilleder har det ofte med at stjæle fokus fra det store perspektiv, men lad os i fællesskab anstrenge os for ikke at falde i den fælde søndag aften, når opgøret bliver fløjtet af - uanset kampens udfald vil det klæde os som fans, hvis vi husker at sende spillerne i kabinen med en klapsalve som tak for en god sæson særligt taget i betragtning, at det er et historisk kalenderår, vi snart lukker døren til. Afslutningen på en halvsæson betyder også typisk ændringer i hele setuppet omkring holdet - både på spiller- og trænersiden, og denne vinterpause er ingen undtagelse.

2015 blev året, hvor vi endeligt fik manifesteret os som topklub. DM-pokalen blev kronen på værket i forhold til det benhårde arbejde, der har fundet sted hver eneste dag på træningsanlægget i Ikast - et arbejde, der har været holdt oppe af en række personer, der har tegnet klubben igennem mange år. Det arbejde, der foregår i det skjulte, er oftest det, der har den største betydning, og det gør sig særligt gældende i en fodboldklub, hvor de hårdest arbejdende også ofte er dem, der får mindst kredit, når resultaterne flasker sig, som vi har oplevet i de seneste sæsoner.

Derfor ærgrer det mig også stort, at vi ved årsskiftet må tage afsked med to af dem, når både Lars Friis og Henrik Ipsen stopper i klubben, uden at de har fået deres velfortjente hyldest i den brede offentlighed for deres aktier i DM-triumfen. Lars Friis har været hjernen bag den sprudlende offensiv, der i sidste sæson scorede 64 mål, samtidig med at han har stablet et forbilledligt samarbejde med fansene på benene, mens Henrik Ipsen har sat sit aftryk på målmænd som Jonas Lössl og Jakob Haugaard, der nu begge gør karriere i udlandet.

De har begge været en uvurderlig del af den stab, der om 50 år til stadighed vil blive fremhævet som dem, der hjemførte det første danske mesterskab til Midtjylland. Derfor vil jeg på disse linjer gerne sende et ualmindeligt stort tak til dem begge for mange års tro tjeneste i den klub, vi alle elsker.