19.11.2015, 11:37 | Af: Administrator

FC Midtjylland henter Kadlec

Den tjekkiske landsholdsspiller har underskrevet en fire-årig kontrakt med de danske mestre

I sommer var interessen stor, men det blev ikke til mere end en flirt. Men nu er den god nok. Den tjekkiske landsholdsspiller Václav Kadlec  skifter til FC Midtjylland på en fire-årig aftale.

- At vi henter en spiller fra den hylde fortæller, at vi er blevet en mere eftertragtet klub, siger sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein.

Som 16-årige fik Kadlec debut for Sparta Prag i den bedste tjekkiske række, og som 18-årig blev han den yngste målscorer for det tjekkiske landshold.

- Jeg spillede ikke i Frankfurt, og FC Midtjylland har vist interesse for mig, så jeg tror, det er det rigtige skifte for mig, siger Kadlec, der i dag står noteret for 11 A-landskampe og var med på det tjekkiske U21-landshold under U21 EM i sommer.

- Jeg vil lave mål og arbejde hårdt for holdet. Jeg håber, vi genvinder mesterskabet og kvalificerer os til Champions League i næste sæson. Det er min drøm.

23-årige Václav Kadlec dækker flere offensive positioner, og sportsdirektør Claus Steinlein har store forventninger til Kadlec, der i foråret var udlejet til Sparta Prag, hvor han kvitterede for tilliden med ni mål i 13 kampe.

- Han er en målfarlig spiller, der sparker godt med begge ben. Vi har i lang tid arbejdet på at tilknytte ham, og derfor er vi også  stolte over at kunne præsentere ham.

Kadlec bliver den tredje tjekkiske spiller i FC Midtjyllands historie efter Martin Raska og Filip Novak, der kom til i sommer. Og netop Novak har Kadlec flittigt talt med op til skiftet.

- Ja, fire-fem gange. Filip fortæller, at klubben er som en familie, og det, tror jeg, er godt for mig, siger Kadlec, der får nummer 14 i FC Midtjylland. Tallet, som er tatoveret på højre håndled.

Václav Kadlec begynder i FC Midtjylland i januar, når holdet begynder igen efter juleferien.