21.11.2015, 18:14 | Af: Administrator

FCM-talent får 10.000 kr. i studielegat

For første gang uddeler FC Midtjylland et studielegat, som skal være med til at motivere og anspore klubbens talenter til at læse videre

Miljøet er elitært, og konkurrencen er benhård. For der er kamp om pladserne på Akademiet i FC Midtjylland, og skal man gå hele vejen, så skal der knokles på grønsværen og i træningslokalet.

Men der skal også være plads til uddannelse. Det har altid været vigtigt i FC Midtjylland, og samtlige akademispillere tager en ungdomsuddannelse sideløbende med, at de går på fodboldakademiet.

Det behøver dog ikke nødvendigvis at stoppe ved en ungdomsuddannelse. I FC Midtjylland ser man nemlig gerne, at talenterne fortsætter ad uddannelsesvejen. For sport på eliteplan og uddannelse behøver ikke være modsætninger. Det findes der masser af eksemplar på.

- Vi har taget initiativet for at anspore de unge mennesker til at videreuddanne sig, når de er færdige med en ungdomsuddannelse. For ofte ser vi, at de tørrer sveden af panden, når de har været til den sidste eksamen og derfra kun fokuserer på fodbolden. Det, synes vi, er forkert, siger Jimmy Laursen, der er uddannelsesansvarlig i FC Midtjylland og initiativmanden bag studielegatet.

Prisen blev indstiftet i sommer, og derfor er det første gang, den uddeles. FCM Fodboldakademiets Studielegat er den døbt og har hvert år en pulje på 25.000 kroner. Første modtager er U19-spilleren Simon Sterring, der er i gang med en uddannelse til sportsmassør.

- I stedet for at læse enkelt fag kunne jeg godt tænke mig noget andet. Jeg synes, det er meget relevant at kende kroppen, når jeg forhåbentligt bliver fodboldspiller. Og så er uddannelsen også fin at have, når jeg stopper som fodboldspiller. Der kunne det være spændende at arbejde med kroppen, siger Simon Sterring.

Han har været i gang i halvanden måned, og selv om latinske udtryk giver udfordringer, så er han glad for sit valg om at tage en videregående uddannelse. Og han er glad for tildelingen af legatet, der hjælper ham økonomisk på vej på uddannelsen, som er selvbetalt.

- Da jeg hørte om muligheden for at søge det nye legalt, tænkte jeg, at jeg ville prøve det. Så det er jeg glad for, jeg gjorde, og at det lykkedes at få det, siger Sterring, der læser sportsmassøruddannelsen som fjernstudie fra Aarhus og hver søndag mødes med de andre studerende.

På Akademiet er akademichef Flemming Broe glad for den nystiftede pris.

- Det er et godt tiltag i forhold til at fortsætte med at blive intellektuelt stimuleret, når man er færdig med sin ungdomsuddannelse. Det passer godt med de værdier, vi har på Akademiet om det hele menneske.

- Jeg tror, det er godt for mennesker i al almindelighed at søge inspiration og viden. Når Simon slutter sin fodboldkarriere, har han måske allerede sporet sig ind på, hvad fremtiden skal bringe. Selvfølgelig skal han fortsat have drømmen om at blive fodboldspiller, og det håber vi også, han bliver, men det er godt allerede nu at spore sig ind på, hvad man vil lave i sin civile karriere efter fodbolden. Vi håber, at prisen kan være med til at anspore flere akademispillere og de yngste i superligatruppen til at gå samme vej, siger Flemming Broe.

Simon Sterring fik overrakt legatet på 10.000 kroner inden lørdagens U19-kamp mod Esbjerg fB.