24.11.2015, 18:09 | Af: Administrator

FCM U19 klar til playoff i Youth League!

U19 viste vejen for superligaholdet, da de på udebane slog Legia Warszawa med 3-1. Dermed går ulvene videre med en samlet 5-1 sejr.

Legia Warszawa vidste, at de skulle score minimum to gange, hvis de skulle have en chance for at gå videre, og polakkerne kom aggressivt ud af starthullerne. Det gav en urolig indledning, hvor værterne kom frem til en håndfuld standardsituationer og blokerede skud.

Det lykkedes dog FCM U19 at modstå presset, og efter 12 minutter bed ulvene for første gang fra sig. "NK" kom i et overlap på venstresiden, modtog bolden og slog fra baglinjen en bold skråt bagud. Den blev mødt af Gloire Rutikanga, der firsttimede bolden forbi den polske keeper. 0-1!

Med udebanemålet skulle polakkerne nu op og score fire gange for at gå videre, og det var som om, mismodet bredte sig hos hjemmeholdet. Modsat fik FCM bedre og bedre fat, som halvlegen skred frem, og ulvene gik til pause med følelsen af, at de havde greb om kampen.

Polakkerne benyttede pausen til at foretage en dobbeltudskiftning, men det fik ikke kampen til at skifte karakter, og værterne virkede, som om de havde set skriften på væggen.

Det blev ikke mindre udtalt efter en times spil, da Mikael Anderson blev nedlagt efter en dribletur i feltet. Allerede i det første møde viste Gloire, at han er en pålidelig straffesparksskytte, og det viste han igen, da han med et yderligt placeret spark bragte FCM på 2-0.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Se alle målene fra kampen hos Onside.dk - klik her<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Målet fik ikke FCM til at tage let på tingene, tværtimod blev polakkerne mødt højt oppe på banen med et energisk presspil. Det gav gevinst, da polakkernes anfører, Arkadiusz Najemski missede sin førsteberøring på en tilbagelægning. "Haps!" sagde det, og så snuppede Mads Døhr Thychosen bolden og scorede til 3-0.

Kampen var nu definitivt afgjort, men det lykkedes Legia at lave en kosmetisk reducering. Indskiftede Tomasz Nawotka scorede på et straffespark dømt mod ham selv, da anfører Jonas Gemmer gav ham et skub i ryggen.

Minuttet efter tævede Rasmus Nissen bolden på overliggeren, og ulvene havde flere kvalificerede forsøg i slutningen - uden at der dog blev scoret mere. Med 3-1 sejren er FCM U19 klar til playoff-runden i februar, hvor holdet kan møde nogle af europæisk fodbolds storklubber - hvem det bliver, afgøres når der trækkes lodd. 14. december.

Internationalt niveau vækker glæde
Cheftræner Kenneth Andersen var både glad og lettet, og ikke mindst stolt af sine spilleres præstation:

- Kampen måtte ikke gå hen blive et regnestykke for os, så vi sagde "Nu kan vi tåle, at de scorer to gange". Det skete heller ikke, og jeg var meget tilfreds med at se, hvordan spillerne vedblev med at holde tempoet oppe, og praktisere det høje pres, fortalte cheftræneren.

Det er første gang, at FCM deltager i UEFA Youth League, og selv om klubben nu har slået sig igennem til playoff-runden, er der en tro på, at FCM kan komme endnu længere.

- Det er stort, at vi er gået videre, men jeg rangerer det endnu ikke på højde med DM eller vores turneringssejr i Bellinzona. Vores første mål har været, at vi skulle videre fra de to runder i Domestic Champions Path, og det har vi nu gjort, men der er lang vej endnu. Det har dog været fedt at se, at spillerne kan begå sig i de internationale kampe, lyder det fornøjet fra FCM-træneren.

Torsdag aften er det superligaholdets tur til at møde Legia Warszawa, en kamp, der desværre bliver uden U19-spillerne på tribunen. FCM U19 rejser tilbage til Danmark i morgen, onsdag, for at spillerne kan passe deres skolegang.

Legia Warszawa U19 - FC Midtjylland U19 1-3 (0-1), samlet 1-5.
12' 0-1 Gloire Rutikanga (assist Rasmus Nissen)
62' 0-2 Gloire Rutikanga (straffe)
66' 0-3 Mads Døhr Thychosen
73' 1-3 Tomasz Nawotka (straffe)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen (72' Kristian Dirks Riis), Andreas Poulsen - Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga, Mikael Anderson (75' Nikolaj Kirk) - Mads Døhr Thychosen, Rasmus Nissen, Simon Sterring (63' Mads Olsen)