30.11.2015, 10:54 | Af: Administrator

Gorm med hård tackling af MCH Arena

Søndagens orkan satte sit præg på FCM's hjemmebane

Mange kørte desværre forgæves til søndagens topopgør i Alka Superligaen mellem FC Midtjylland og ligaførerholdet FC København.

Længe så det ud til, at orkanen Gorm ville være nådig ved det midt- og vestjyske område. Men sidst på eftermiddagen stod det klart, at orkanen ville ramme MCH Arena med fuld styrke under kampen. Og derfor var der ingen anden udvej end at aflyse opgøret en lille time før kick off kl. 18.00.

- Det var en stor beslutning i går, fordi vi skulle vurdere på noget, der kunne ske. På det foreliggende grundlag sent i går eftermiddag tog vi ingen chancer af hensyn til spillernes og publikums sikkerhed. Det var alle parter, beredskabet, brand og redning, politiet, kampens dommer og FC Midtjylland helt enige om, forklarer Georg Sørensen, adm. dir. for MCH Messecenter Herning og ejer af MCH Arena.

Da det blev lyst mandag morgen stod det klart, hvilke ødelæggelser Gorm havde efterladt i sit spor.

- Da orkanen ramte MCH Arena blev skilte revet ned både på og udenfor, ruder blev knust og jeg tør på ingen måde tænke på, hvad der kunne være sket, hvis der havde været 11.000 gæster på MCH Arena, siger Georg Sørensen.

MCH Messecenter Herning har endnu ikke noget overblik over, hvad det koster at rydde op efter Gorm og udbedre skaderne, der blandt andet ramte facaden ud for foyeren, hvor et stort metalskilt var revet ud af sin forankring og havde smadret et af de store panoramavinduer.