05.11.2015, 22:28 | Af: Administrator

Hed aften i Syditalien

FC Midtjylland måtte katulere til det italienske storhold. Nu ligner det tæt kampløb med Club Brügge om andenpladsen

Temperaturen var nogle grader højere end i Danmark, men det var ikke kun det faktum, der gjorde det hedt for FC Midtjylland i den syditaliensk storby Napoli.

For byens hold er lige nu blandt de bedste i Europa, og det bevidste det endnu engang i Europa League, hvor holdet er ubesejret i de foreløbige fire kampe, der er spillet.

De lyseblå med stjernespilleren Marek Hamsik med start kom stærke ud til opgøret, og allerede efter halvlanden minut var hjemmeholdet tæt på. Det var et varsel om, hvad der skulle til at ske.

For efter 13 minutter bragte napolitanerne sig foran 1-0. Godt midtjysk kombinationsspil blev afløst af en hurtig omstilling, som Omar El Kaddouri udnyttede til at bringe hjemmeholdet foran, selv om det unægtelig lignede en manglende offside-kendelelse i situationen.

Ti minutter senere var den igen galt. Manolo Gabbiadini var hurtigst over en retur, og så viste måltavlen 2-0. Samme Gabbiadini gjorde sig selv til dobbelt målescorer syv minutter før pausen, da et smart indkast-kombination gav gennembrud og en mulighed til angriberen, som han ikke svigtede på.

FC Midtjylland fik en bedre start på anden halvleg, men en Kristoffer Olsson-mulighed løb ud til vandet, og flere HCM-muligheder bød opgøret ikke på.

Hjemmeholdet fortsatte dog jerngrebet fra første halvleg, og efter en lille time brød højrebacken Christian Maggio igennem og gjorde det til 4-0. Herefter kom gæsterne lidt bedre med, men farligt blev det ikke.

Det gjorde det til gengæld med et kvarter igen. Jose Maria Callejon satte panden på et fint indlæg, og så blev det 5-0.

Dermed led FC Midtjylland samme skæbne som Club Brügge i Napoli. Og netop belgierne kunne godt ligne den hårdeste rival til andenpladsen, da Club Brügge hjemme vandt over Legia Warszawa og dermed kom på fire point på tredjepladsen, mens FCM på andenpladsen har seks point. Napoli har gjort rent bord i sine fire kampe og toppper puljen med 12 point.