25.11.2015, 10:58 | Af: Administrator

Heinze: Ville gøre det hele igen

En hofteskade tvinger målmanden til at stoppe som aktiv

Han sidder lige lidt og vender spørgsmålet i hovedet, gør Lasse Heinze. Men så svarer han langt og detaljeret. Som om han har øvet sig på det. Men lige skal vænne sig til så også at få ordene ud af munden. For det er trods alt hans arbejdsliv, vi snakker om. En identitet, han er tvunget til at skifte ud.

- Om det har været det værd? Ja. 100 procent. Jeg har levet som fuldtidsprofessionel, siden jeg som 16-årig flyttede til Ikast. Fodbolden har været en kæmpestor del af mit liv de seneste 14, 15 år, og den har givet mig sindssygt mange store glæder og oplevelser. Så jo. Jeg ville gøre hele turen igen. Jeg har haft verdens bedste job.

Men det er også verdens bedste job, der paradoksalt nok tvinger den 29-årige målmand Lasse Heinze til at stoppe op. Reflektere. Og nu tage et nyt karrierevalg, nemlig som fuldtidsansat målmandstræner for akademimålmændene i FC Midtjylland.

Skurken er den hofteskade, som Lasse Heinze pådrog sig i sin tid som Silkeborg-spiller. Dengang fik han fjernet nogle knogletilvækster, hvor lårbenet går op i hofteskålen. Men nu er tilvæksterne dukket op igen. Og denne gang var der ingen vej udenom.

- I begyndelsen slog jeg det hen med, at vi trænede på kunstgræs i Sarpsborg. Men det blev bare værre og værre. Jeg blev scannet for en måned siden og fik beskeden om, at der var tale om et tilbagefald. Efter træning kunne jeg ikke noget som helst, og det gik ud over min livskvalitet. På den ene side var det en svær beslutning. På den anden side var den rigtig nem, forklarer en afklaret Lasse Heinze.

Som det sig hør og bør, når der skal konkluderes på en karriere, så skal det med, hvad der var størst undervejs. Og den gode Heinze har lidt at spille ind med. 181 Superligakampe. Over 200 på det højeste niveau, når alt tælles med. Undervejs blev det til både guld, sølv og bronze med FCM. Det har kun Rindum-drengen Heinze og Kibæk-knægten Bach Bak præsteret.

- Det var kæmpestort at blive dansk mester med FCM, men jeg spillede jo ikke så meget. Derimod havde jeg store aktier i kampene mod Manchester City i sin tid, så jeg har en del at kunne se tilbage på. Også det at rykke ned, faktisk … Det er jo også en erfaring, man bærer med sig, slutter Lasse Heinze.

Læs også - Heinze bliver akademitræner