19.11.2015, 16:59 | Af: Administrator

Jysk talent-showdown

FCM og Esbjerg kan mønstre nogle af Danmarks stærkeste talenthold, og på lørdag krydser de klinger!

FCM U17 vil understrege topholds-status

FCM U17 har den seneste måned taget stormskridt, både i udviklingsmæssigt og i tabellen, hvor holdet indtager andenpladsen efter fire sejre i træk – senest 3-0 over Randers.

- Vi skal forsøge at holde det momentum, vi har opbygget, og så er der fortsat nogle faser af spillet, hvor vi skal have bygget på - især i omstillingsfasen. Men det er en kamp, hvor vi med en sejr kan forstærke vores status som et tophold i rækken, fortæller Svend Graversen.

Baseret på de to klubbers forudgående møder, forudser en fysisk præget kamp, hvor spillerne skal være klar til at give og tage i de dueller, der formentlig bliver mange af.

Esbjergenserne vandt bronzesidste år, men har fået en noget mere svingende start på denne sæson. Holdet indtager 9. pladsen efter ti kampe, men det er alligevel FCM U17 der har revanche til gode.

- De vandt 5-1 over os i optakten til sæsonen, og selvom det kun var en træningskamp, så vil vi vise, hvor meget, vi har flyttet os siden dengang, lyder det bestemt fra Svend Graversen.

FCM U17 må se bort fra Gustav Kjeldsen og Enock Mawete, der fortsat er skadede. Hverken FCM eller EfB har spillere i straffeboksen.

Opgøret fløjtes i gang lørdag kl. 13.00 på Wunderelf Arena.

Kan FCM U19 tilføje Esbjerg sæsonens første nederlag?
Et møde mellem mesterskabskandidater.  Det er udsigten, når FCM U19 i eftermiddag tager imod ubesejrede Esbjerg. Vestjyderne har spillet otte kampe, med fem sejre og tre uafgjorte til følge. En fremragende statistik, der paradoksalt nok kun rækker til en øjeblikkelig fjerdeplads i U19 Ligaen.

Et af de hold, der ligger foran Esbjerg er FCM U19, og Kenneth Andersens tropper leverede måske sæsonens hidtil bedste præstation i seneste spillerunde, hvor holdet vandt 3-1 ude over Brøndby.

Her var der både fysik, kvalitet og tempo over de ting, FCM U19 foretog sig, og netop de kvaliteter får ulvene brug for i lørdagens kamp:

- Esbjerg er notorisk svære at skabe chancer imod, så vi skal bygge videre på Brøndby-kampen. Det vil sige, spillerne skal spille hinanden gode, vi skal være bevægelige, og vi skal investere nogle folk i angrebene – og så skal vi fastholde den kynisme, der hidtil har kendetegnet os.

Flere af U19-spillerne har spillet ekstraordinært mange kampe siden sommerferien, og det er forståeligt, hvis trætheden så småt er ved at melde sig.

Heldigvis er skadessituationen lettet i de seneste uger, hvor Mikael Anderson og Mads Vang begge har været tilbage på holdkortet, mens Simon Sterring og Kristian Riis igen indgår i træningen. Eneste minus har været, at Rasmus Nicolaisen blev skadet under sin tur med U19-landsholdet. Midterforsvareren testes op til kampen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne til kampen.

Der er kampstart lørdag kl. 15.15.