19.11.2015, 10:30 | Af: Administrator

Ny bog og tv-dokumentar giver unikke indblik i FCM

To tidligere topfodboldspillere og journalister bag årets julegaveideer til alle FCM-tilhængere

I kraft af det danske mesterskab er der stor interesse for FC Midtjylland, og her op til jul udmønter den sig blandt andet i hele to journalistiske produkter, der hver for sig – men også tilsammen – tilbyder et usædvanligt åbent og ucensureret blik ind bag facaden i mesterklubben.

Det sker i form af bogen ”Livet i en professionel fodboldklub”, skrevet af sportsredaktør Flemming Linnebjerg, Vejle Amts Folkeblad, og tv-dokumentaren ”Vejen til guldet” efter idé og tilrettelæggelse af Dan H. Sørensen, vært på TV Midt/Vest og redaktør af Spillerforeningens blad ”Indersiden”.

Fælles for de to er, at de begge i tidernes morgen repræsenterede Ikast fS i den daværende 1. division og har spillet i hundredevis af fodboldkampe på det højeste niveau. Det betyder, at bogen og tv-dokumentaren er skabt af professionelle journalister, der kender dagligdagen i en fodboldklub. Tilsætter man så, at både Flemming Linnebjerg og Dan H. Sørensen stammer fra regionen, er resultatet et par nærværende og detaljerige produkter, båret af veneration for fodboldspillet og FC Midtjylland.

Rammen for Flemming Linnebjergs bog er en uges ophold i FCM, hvor forfatteren var fluen på væggen og med i omklædningsrummet før en kamp. Linnebjerg skildrer ugen dag for dag frem mod kulminationen, weekendens kamp, set gennem øjnene på blandt andre den etablerede førsteholdsspiller Erik Sviatchenko og det unge talent Mikkel Duelund, der kæmper for at skabe sig en karriere. Bogen, der henvender sig til drenge og piger fra 8 år og opefter, er rigt illustreret af Spjald-fotografen Søren Palmelund.

Tv-journalisten Dan H. Sørensen fulgte FC Midtjylland tæt i det sidste halve år frem mod mesterskabet, og det er der kommet en velredigeret og fængende dokumentar på en halv time ud af. Dan H. Sørensen var som den eneste journalist med spillerbussen hjem, efter at mesterskabet var sikret på udebane mod FC Vestsjælland, hvilket gav en række enestående optagelser.

Gennemgående i dokumentaren er den daværende cheftræner Glen Riddersholm, sportsdirektør Claus Steinlein, anfører Kristian Bach Bak og angriberen Sylvester Igboun. De interessante råinterviews med de fire er med til at udgøre den to timer lange DVD med masser af hidtil uset materiale fra mesterskabssæsonen.

”Livet i en professionel fodboldklub” kommer i handelen i slutningen af uge 48. Den kan købes i boghandler og i FC Midtjyllands Ulveshop og webshop til 149,95,- TV Midt/Vest-dokumentaren kan ligeledes købes i shoppen og på nettet til 100,- >> Besøg webshoppen