13.11.2015, 13:00 | Af: Administrator

Omsætningsvækst og kalkuleret underskud i FC Midtjylland

Vækst i omsætning tilskrives sportslig og kommerciel fremgang

FCM Holding A/S, selskabet bag Alka Superligaklubben FC Midtjylland og FCM Håndbold, kom ud af regnskabsåret 2014-15 med et underskud på 64,7 mio. kroner mod et underskud året før på 15,6 mio. kroner. Et resultat bestyrelsen karakteriserer som ”mindre tilfredsstillende”.

FC Midtjylland havde på forhånd kalkuleret med et underskud på mellem 35 og 40 mio. kroner samt en ekstraordinær engangsbetaling til den indiske investor Shrinivas Dempo på 10,4 mio. kroner.

- Det større underskud skyldes ledelsens bevidste valg om ikke at sælge spillere men derimod forstærke truppen i bestræbelserne på at vinde klubbens første danske mesterskab. På sigt er målet deltagelse i de europæiske gruppespil tre gange inden 2020, forklarer Rasmus Ankersen, bestyrelsesformand i FC Midtjylland.

Nettoomsætningen steg til 94,5 mio. kroner mod 84,3 mio. kroner året før, hvilket er en fremgang på 12 procent. Den øgede omsætning tilskrives øgede sportslige og kommercielle indtægter, herunder flere tilskuere på stadion, øget salg af merchandise samt et øget salg af sponsorater.

For indeværende regnskabsår forventer FCM Holding A/S et overskud i omegnen af 5 mio. kroner.