02.11.2015, 12:53 | Af: Administrator

Otte FCM'ere skal afsted på landsholdstjeneste

Jakob Poulsen og Pione Sisto er med, når Danmark spiller sine to absolut sidste kort for at komme med til EM i Frankrig

Lørdag den 14. november træder de danske drenge ind på Friends Arena i Sverige til det først play-off opgør om at komme til EM. På holdet er Jakob Poulsen og Pione Sisto fra FC Midtjylland, der håber, at Sverige vil være lige så venlige, som stadionnavnet antyder. Tre dage senere den 17. november får Danmark hjemligt græs under fødderne i Telia Parken, der står klar til returbraget mod nabolandet. Landstræner Morten Olsen udtager yderligere to-tre spillere i løbet af ugen.

Filip Novák og Tjekkiet er allerede med til sommerens mesterskab. Landskamppausen bliver derfor brugt på to venskabskampe mod først Serbien på hjemmebane og dernæst Polen ude i Wroclaw.

I Sydamerika og Costa Rica har FCM Marcos Ureña, og de spiller VM-kvalifikation mod Haiti den 13. november på hjemmebanen, mens Costa Rica møder Panama ude fire dage senere.

På U21-regi stiller Danmark og FC Midtjylland med Patrick Banggaard, og han får selskab af den tidligere FCM'er Asger Sørensen, der som 17-årig skiftede til Red Bull Salzburg, hvor han i maj måned fik debut for Red Bull Salzburgs bedste mandskab. Sammen med det danske U21-landshold skal de spille EM-kvalkampe mod Rumænien den 13. november på udebane og den 17. november mod Armenien på hjemmebanen i Aalborg.

Sveriges U21-europamestre med Kristoffer Olsson på holdet skal forsøge at anskaffe sig tre nye point ude mod Georgien, når de den 17. november tørner sammen i U21 EM-kvalifikationen. Sverige har syv point efter tre kampe.

FCM's australske islæt Awer Mabil skal igen afsted med Australien U23. De møder U23-holdene fra Qatar og Iran i to venskabskampe på hjemmebane. Mabil har siden sidste landskampspause fået sin debut for førsteholdet og på MCH Arena.

For Færøernes U19-hold spiller Jákup Thomsen, og han skal sammen med ølandet spille kvalifikation til U19-EM. Færøerne møder Rumænien, Schweiz og Andorra i en miniturnering i Rumænien.

Foto: Getty Images 486513052