09.11.2015, 16:48 | Af: Administrator

Reserverne med ærgerlig uafgjort

Masser af chancer og en 2-0 føring rakte kun til et point i opgøret mod Vejle i Reserveligaen

- Totalt ufortjent, lød den umiddelbare reaktion fra træner Lars Friis efter kampen mod Vejle, der endte 2-2.

Sidste gang reserverne var i aktion ligger en måned bagud, og her var det også Vejle, der var modstanderen. Dengang modtog FCM II deres første nederlag i sæsonen, som indtil videre tæller fem sejre og så nederlaget mod netop Vejle. Kampen i Nørreskoven tilbage i oktober endte 3-0 til hjemmeholdet.

Anderledes klar så FCM ud i dag, der havde hjemligt græs under fødderne, navnligt Bane 3 på baneanlægget i Ikast. Holdet bestod af en håndfuld førsteholdsspillere suppleret med akademiets talenter.

Og det var en af Superligaholdets kometer som satte gang i målscoringen, da tometermanden Paul Onuachu bragte ulvene foran 1-0 i det 30' minut efter fint opspil, men hvor Vejle-forsvaret heller ikke så helt heldige ud i situationen. Holdet fra heden havde virkelig bestemt sig for, at nederlaget i Vejle ikke skulle gentages, og chancerne hobede sig op, men målene manglede.

2-0 målet kom dog inden pausefløjt, og igen var det den lange angriber fra Nigeria, som med sin stærke fysik kom først på et indlæg og kunne sætte læderet ind i nettet. Onuachu viste, hvorfor spilletiden er kommet oftere i løbet af denne sæson.

Men man siger, at 2-0 er den farligste føring i fodbold, og klichéen var præcis, hvad der herfra ramte FCM. For inden midtjyderne havde set sig om, reducerede Vejle til 2-1 lige kort før pausen stik imod chancer og spil.

I anden halvleg var det samme billede. FCM kom med en masse energi og fik skabt mulighederne til at lukke kampen blandt andet på et straffespark, men hverken chancer eller straffespark blev sparket i kassen.

Og det udnyttede gæsterne, for da minuturet viste 80 fik Vejle udlignet til 2-2, hvilket også blev slutresultatet i en kamp, hvor FC Midtjyllands reserver viste sig som det bedste hold, men fejlede i at få lukket kampen.

Træner Lars Friis var da også en ærgerlig mand efter de 90 minutters spil.

- Det er en kamp, vi aldrig må sætte point til i, for vi har så mange chancer, så det næsten kunne være løgn. Vi skal lukke den meget tidligere, og da vi ikke får gjort det, sker det, som ofte sker i fodbold, nemlig at modstanderen kommer tilbage - i det her tilfælde meget ufortjent, siger Friis og uddyber:

- Det bliver aldrig en skøn kamp at se på med en tung bane, og spil der aldrig bliver sat ordentligt op. Dog viser vi i glimt flot angrebsspil især med nogle dybe løb, og vi formår at sætte dem under et godt pres mod god energi. Alt i alt er det dog rigtig skuffende, at vi står tilbage med kun et enkelt point, slutter Lars Friis.

Næste opgave for reserverne er om præcis en uge, hvor holdet drager til Odense og kan sikre sig førstepladsen i pulje to med en sejr over OB's ditto, der indtager førerpositionen med en kamp mere end ulvene. Se stillingen i Reservelligaens pulje 2 her >>

Reserveligaen, runde 10:
FC Midtjylland - Vejle BK 2-0 (2-1)
1-0 30' Paul Onuachu
2-0 35' Paul Onuachu
2-1 37' Rasmus Fink Hansen
2-2 80' Jacob 'Taz' Sørensen

Start-11: Oliver Ottesen, Jesper Lauridsen, Rasmus Lauritsen, Andreas Murbeck, Malte Jürgensen, Michael Olusoji Ogungbaro, Jonas Gemmer, Gloire Rutikanga (Mads Olsen), Babajide David, Andreas Poulsen (Mads Vang), Paul Onuachu