30.11.2015, 17:26 | Af: Administrator

Reserverne vinder deres pulje

Med en 2-0 sejr ude over SønderjyskE slutter FCM II på førstepladsen af Reserveligaens pulje 2. Lynmål af Stering og matchvinder-rolle til Ebedei-spilleren Samson.

Der var blot spillet tre minutter, da Malte Jürgensen og Awer Mabil i fællesskab kombinerede sig igennem i højresiden. Det efterfølgende indlæg endte for fødderne af David, der tvang Jens Rinke i SE-målet ud i en flot, men i sidste ende nytteløs redning, da riposten faldt ned for fødderne af Simon Sterring, der sparkede FCM i front.

Ulvene praktiserede det vante høje pres, og da SønderjyskE gik med på legen og mødte FCM højt på banen, gav det en kamp, hvor der konstant opstod omstillingsmuligheder.

I de første 45 minutter kom FCM slåedes frem til 3-4 gode muligheder på den konto, men der manglede den sidste effektivitet, når tingene skulle afgøres. Det bedste tilbud kom da en SønderjyskE forsvarer blev ved med at bakke af på Mads Olsen, der til sidst havde frit skud på mål. Desværre strøg afslutningen fladt forbi den ene stolpe.

For værterne var opskriften klar.Der skulle slås bolde ned i rummet bag de offensivt orienterede FCM- backs, hvor hurtigløberne Songani og Okwi lurede. Det gav værterne et par gode tilbud i første halvleg, men generelt var midterforsvarerne Dickoh og Rasmus Lauritsen årvågne og gode til at tage de potentielt farlige situationer i opløbet.

- SønderjyskE møder os højt, og tvinger os til ofte at spille bolden op nede fra Raahauge. Det giver en halvleg, hvor vi ikke får sat spillet ordentligt op, ligesom vi laver mange tekniske fejl oppe på deres banehalvdel. Det resulterede i en masse fight og duelspil, og den del håndterede vi til gengæld godt, bemærkede Søren Bjerg.

I kontrol efter pausen
I anden halvleg var FCM II langt mere kontrollerende, men som kampen skred frem, var det også tydeligt, at især holdets offensive spillere var en sammenbragt flok. Den indbyrdes forståelse manglede, og FCM II forpassede flere chancer for at lukke opgøret.

Det var tæt på at koste, da Silas Songani midt i anden halvleg kom først på et indlæg. Heldigvis for FCM II mistimede zimbabweren sin afslutning. I stedet slog FCM II til. Holdet tilkæmpede sig et hjørnespark, som Jesper Lauridsen lagde ind ved forreste stolpe. Her steg indskiftede Samson op og headede bolden i nettet.

FCM II havde chancer for at øge føringen i kampens slutfase, men effektiviteten manglede, og det ærgrede Søren Bjerg en smule:

- Vi får flere overtalssituationer helt nede omkring deres felt, men enten bliver der sparket fra åndssvage positioner, eller også får vi ikke slået den aflevering, der vil gøre chancen helt stor, konstaterede FCM-træneren.

Det var selvfølgelig ikke helt overraskende på et mandskab, hvor der hen over efteråret har været et væld af forskellige spillere i aktion. Kampen i Haderslev bød således på debut til Frank og Samson fra FC Ebedei, der begge gjorde en fin figur – Frank som en bevægelig midtbanespiller med god spilforståelse, og Samson som en bomstærk boksspiller, der af statur minder lidt om Sylvester Igboun.

Med sejren overhaler FCM II OB og slutter på førstepladsen i reserveligaens pulje 2 – en fjer i hatten, Søren Bjerg gerne tager med:

- Vi var på forhånd kvalificeret til det bedste slutspil i foråret, men vi vil have den vinderkultur, hvor spillerne går på banen for at vinde hver gang, hvad enten det er Superliga, reserveliga eller en U17-kamp, fortæller Søren Bjerg, inden han gør status på reserveholdets efterår.

- Vi har nået vores mål om at kvalificere os til det stærkest besatte slutspil i foråret, og det er sket sideløbende med at vi har brugt rigtig mange u-spillere. Men uanset om det er spillere, der er kommet ned fra Superliga-holdet eller spillere fra akademiet, så er de kommet med ærgerrighed, fortæller Søren Bjerg, der dog fremhæver 96’erne Jonas Gemmer, Rasmus Lauritsen og Babajide David som tre spillere, der har været med til at skabe struktur og kontinuitet på holdet.

De tre reserveligapuljer er nu færdigspillede, og det står klart, at FCM til foråret skal dyste mod Brøndby, FCN, AaB, Randers og endelig OB, der også går videre fra pulje 2.

SønderjyskE II – FC Midtjylland II 0-2 (0-1)
3’ 0-1 Simon Sterring
71’ 0-2 Samson (assist Jesper Lauridsen)

Opstilling FCM: Andreas RaahaugeMalte Jürgensen, Francis Dickoh (46’ Kristian Dirks Riis), Rasmus Lauritsen, Jesper LauridsenMichael Olusoji Ogungbaro (46’ Frank), Mads Olsen (64’ Mads Vang), Jonas Gemmer, Babajide David, Awer Mabil (79’ Sebastian Buch Jensen), Simon Sterring (60’ Samson)

Opstilling SønderjyskE: Jens Rinke – Simon Johansen (60' Rasmus Linning), Erik Nissen, Søren Mussmann, Mikkel Hedegaard – Casper From, Mathias Nielsen (75' Henrik Hansen), Morten Beck, Jeppe Simonsen (15' August Lomholt) – Emmanuel Okwi, Silas Songani.