07.11.2015, 13:05 | Af: Administrator

Skæve vinkler: Duncan farlig mod EfB

Morten Duncan kan blive den mest scorende spiller i Alka Superligaen mod Esbjerg fB

Man plejer at sige, at statistik er til for at blive brudt, men lige præcis mod Esbjerg fB må det mundheld gerne pakkes langt væk.

For FC Midtjylland har et godt tag på esbjergenserne i Alka Superligaen. Og særligt en spiller har haft taget på de blå-hvide.

Morten ’Duncan’ Rasmussen kan med et mål søndag eftermiddag komme op på 11 mål mod esbjergenserne, hvilket vil give ham titlen som den mest scorende spiller i Alka Superligaen mod Esbjerg.

Om det lykkes, er vi klogere på søndag aften. Der er kick-off mellem de to mandskaber klokken 16.00 på MCH Arena.

Vidste du, at…
- Det er Superligakamp nr. 41 mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB. Statistikken siger 15 sejre til FC Midtjylland, 12 uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 53-51 set med FC Midtjyllands øjne.

- FC Midtjylland er ubesejret mod Esbjerg fB i de seneste 13(!) Superligakampe svarende til perioden siden april 2010. De 13 kampe er endt med sejr i syv af tilfældene, de resterende seks er endt uafgjort.

- FC Midtjyllands syv seneste sejre mod Esbjerg fB er alle kommet i hus med et clean sheet (3×3-0, 3×1-0 og 1×2-0). Da to af de uafgjorte resultater tillige er endt 0-0, har Esbjerg fB således kun formået at score mod FC Midtjylland i fire ud af de seneste 13 Superligakampe.

- Det midterste af sæsonens tre indbyrdes Superligakampe mellem FC Midtjylland og Esbjerg fB er aldrig endt med sejr til udeholdet. Derimod har hjemmeholdet som oftest trukket sig sejrrigt ud af kampene med sejre i otte ud af de 13 tidligere sæsoner.

- Hvis FC Midtjylland taber sin tredje Superligakamp i træk, vil det være første gang maj 2014, at FC Midtjylland præsterer en serie på tre nederlag i træk. Det er til gengæld også det eneste fortilfælde i sæsonerne siden 2010/11 og frem.

- Jørgen Daugbjerg Burchardt dømmer sin 18. Superligakamp og den blot anden med deltagelse af FC Midtjylland. Den første kamp var ligeledes på MCH Arena, mod Hobro IK i marts 2015, og endte med en sikker sejr på 3-0 til FC Midtjylland.

- Morten ’Duncan’ Rasmussen kan med en enkelt scoring blive den mest scorende spiller mod Esbjerg fB i Alka Superligaen. Han vil i givet fald have scoret 11 mål mod vestjyderne, hvoraf fem har været for AGF (1) og Brøndby IF (4), hvilket vil være en mere end Frank Kristensen.

- FC Midtjylland har ikke tabt nogen af de 15 seneste Superligakamp mod Esbjerg fB, hvor FC Midtjylland har scoret først (10V-5U-0T).

- Tre tidligere Superligakampe afviklet den 8. november har alle været mod jyske klubber. Den første, mod AGF i 2003, endte med nederlag, hvorimod de to seneste er endt med sejr til FC Midtjylland, senest i 2013 med sejren på 3-2 over Viborg FF.

Kilde: danskfodbold.com