02.11.2015, 09:48 | Af: Administrator

Teknisk stærk midtstopper på kontrakt

Oskar Bloch kunne fejre sin 15 års fødselsdag med en akademikontrakt

I de yngre år var det de offensive pladser, der trak i ham. Dengang var det ham, der udfordrende modstanderens forsvar. I dag er det omvendt. Som bundsolid forsvarsklippe er det ham, der tager slagsmålene med modstanderenrens offensive kort.

Selv er Oskar Bloch tilfreds med omskolingen.

- Det har nok gjort, at jeg har fået muligheden for at komme til FC Midtjylland. Den mulighed var nok ikke kommet, hvis jeg havde fortsat som offensiv spiller, mener den 15-årige midtstopper.

Årene som offensive spiller har gjort ham til vennner med bolden, og en af egenskaberne hos Roskilde-drengen er da også hans styrke i det opbyggende spil.

- Samtidig er jeg en dirigerende forsvarsspiller, men det er en egenskab, jeg skal have udviklet endnu mere, mener Bloch.

Han kom til FC Midtjylland i sommer, men kontrakten blev først skrevet under for en uge siden, da han kunne fejre 15 års fødselsdag.

- Det er rigtig stort. For mig er det største, jeg har oplevelet inden for fodbolden at få akademikontrakten.

Og den kom i hus efter gode prøvetræninger i FCM.

- Jeg var til prøvetræning sidste vinter, hvor jeg fik et godt indtryk af klubben. Det virkede trykt og godt. Man føler sig velkommen, og når man eksempelvis gik forbi superligaspillerne, hilste de på en. Alle tog godt imod en, siger Oskar Bloch

Han peger på sin gode vens far som en af årsagerne til, at han har nået hele vejen til akademiet i Ikast.

- Han var min første træner og har altid troet på mig. Ham har jeg snakket meget med i forhold til mit skifte. Og så har min familie selvfølgelig også betydet meget.

Overvejelserne gik på, om han var klar til at rejse fra familie og venner i Roskilde, men han har ikke fortrudt springet til den midtjyske hede.

- Det er gået rigtigt godt. Alle er flinke, og der har ikke været nogen problemer, fortæller Bloch.

Og fodboldambitionerne er da også intakte hos den unge forsvarsspiller.

- På kort sigt er målet mig at spille mig mere ind på U17-holdet som startellever og blive udtaget til samlinger på det danske U16-landshold, siger Oskar Bloch, der tidligere har været inde omkring holdet.

Og får han lov at drømmer stort, falder tankerne på England.

- Min yndlingsklub er Arsenal, og det vil være det største at komme til at spille for dem.

Og fortsætter den gode udvikling, bliver drømmen måske en dag til virkelig. I hvert fald ser akademichef Flemming Broe et stort potentiale hos den unge sjællænder.

- Han er en venstrebenet defensiv spiller, der har en god tilgang til sin sport. Han er teknisk velfunderet og har et spændende potentiale. Han er en god ambasadør på og uden for banen og en spiller, vi forventer os meget af. Men han skal selvfølgelig vænnne sig til akademilivet, og så skal han være lidt hårdere i sine dueller, siger akademichefen.

Nuværende træner Svend Graversen sætter også flotte ord på den højre defensivspiller.

- Oskar er en intelligent ung mand både på og uden for banen. Han ved, hvad han vil med sin fodbold, og han er god til at reflektere over, hvordan han skal tage næste step. Samtidig er det altid interessant i at have en venstrebenet stopper, siger U17-træneren.

- Han teknisk dygtig, og taktisk er han ved at lære den måde, vi spiller fodbold på, og det er jeg helt sikker på, at han nok hurtigt skal adaptere. Fysisk bliver han kompetent, men han skal arbejde med sin fart og i at have mere hårdhed i sit spil, og så skal han omstille sig til at være en del af et elitært miljø i forhold til den hårdhed, det kræver.