21.11.2015, 16:17 | Af: Administrator

U17's sejrsstime brudt af Esbjerg

FCM U17 spillede 2-2 mod vestjyderne, der blev det første hold til at tage point i Ikast i denne sæson.

Efter en fremragende måned måtte det yngste akademihold lørdag notere sig et mindre tilbageslag, da holdet spillede 2-2 mod Esbjerg. Resultatet var ganske rimeligt og set med FCM-øjne også godkendt, idet ulvene måtte spille kampen til ende med en mand i undertal.

FCM U17 havde et spilovertag i første halvleg, men i modsætning til tidligere kneb det med at få det omsat til chancer. Efter ti minutter tog gæsterne føringen, da de udnyttede et FCM-boldtab på banens midte til at slå en giftig omstilling.

FCM U17 gav dog hurtigt svar på tiltale, da de to minutter senere udlignede ved Nicolai Damkjær. Midterforsvareren pandede et hjørnespark i nettet - hans tredje scoring i sæsonen.

Efter tyve minutters spil vrikkede Victor Torp desværre om på anklen i forbindelse med en duel, og måtte udgå. Nicolas Hautorp Madsen overtog hans plads på den centrale midtbane.

På en dag hvor der ikke var det sædvanlige flow i spillet, var standardsituationerne et effektivt våben for FCM U17. Ti minutter før pausen fik holdet sig tilkæmpet et nyt hjørnespark, og denne gang var det Mathias Nors, der steg til vejrs og headede 2-1 målet ind. Nors kan både gøre sig gældende på backen og i midterforsvaret, og i dag spillede han i den centrale position.

Dermed kunne FCM U17 gå til pause med et udmærket resultat på tavlen, selvom spillet havde været på det jævne. Desværre blev det ikke bedre efter pausen, og efter tyve minutters spil modtog Kristian Brøndum Pedersen sin anden advarsel for et frispark på FCM's banehalvdel, og dermed rødt. Kantspilleren fik sin første advarsel før pausen, for at bremse en omstilling.

Det resulterende frispark blev sendt ind i FCM's felt, hvor Thor Kristiansen steg op og scorede kampens tredje hovedstødsmål. 2-2. Med en mand i overtal øjnede gæsterne sejren, men FCM U17 fightede godt, og forhindrede gæsterne i at score yderligere. Nicolas Dyhr fra FCM U15 kom sidst i kampen ind til sin U17-debut og var med til at kæmpe det ene point hjem.

- Kampen i dag var et skridt tilbage, set i forhold til de seneste ugers præstationer. Vi mangler kvalitet på bolden, og kommer ikke godt ud til anden halvleg. Taktisk står vi dog godt, og sådan som kampen former sig, er jeg tilfreds med, at vi holder fast og fighter det ene point hjem, erklærede Svend Graversen efter kampen. Holdet var uden sin vanlige målmand, da Simon Petersen var blevet rykket op på U19 holdet, og derfor stod Frederik Nørgaard fra ISI.

FCM U17 spiller igen lørdag d. 5/12 13.00, hvor Silkeborg gæster banerne i Ikast. Se stillingen i U17 Ligaen her.

FC Midtjylland U17 – Esbjerg fB U17 2-2 (2-1)
10’ 0-1 Frederik Christensen, EfB
12’ 1-1 Nicolai Damkjær
30’ 2-1 Mathias Nors
60’ 2-2 Thor Kristiansen, EfB
59’ Udvisning FCM: Kristian Brøndum Pedersen (2*gult)

Opstilling: Frederik Nørgaard – Lukas Giessing (50’ Noah Grøn Iversen), Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Aksel Smith-PetersenVictor Torp (20’ Nicolas Hautorp Madsen), Mikkel Jakobsen, Christian Tue JensenMads Carlson (70’ Nicolas Langberg Dyhr [FCM U15]), Kristian Brøndum Pedersen, Sebastian Buch Jensen