21.11.2015, 19:13 | Af: Administrator

U19 i sjælden nulløsning

Et decimeret FCM U19 ramte ikke dagen mod godt organiserede Esbjerg

- Jeg kan godt leve med, at vi går fra banen uden at have scoret, men jeg er skuffet over måden, det sker på, og de præstationer, vi viser i kampen. Vi spillede alt for individuelt, og det blev desværre bare mere udtalt i løbet af kampen, konstaterede en ærgerlig Kenneth Andersen efter 0-0 kampen mod toprivalerne fra EfB.

FCM-træneren havde på forhånd bebudet, at der skulle en kollektiv indsats med god indbyrdes afstemning til, for at åbne op for utilnærmelige Esbjerg, men det kneb før pausen.

FCM U19 havde ganske vist bolden klart mest, men det blev ved tilløb til chancer. Esbjerg kom heller ikke frem til noget, og de første 45 minutter var i det hele taget ikke så festlige at overvære.

I angrebet var FCM U19 uden Simon Sterring, der ikke var blevet sin skade kvit, og også Jákup Thomsen, der for nylig lade sig hasteoperere for blindtarmsbetændelse, mens han befandt sig i Rumænien med det færøske U19 landshold. I deres fravær tog Mads Døhr Thychosen pladsen som forreste angriber. I midterforsvaret startede Murbeck i stedet for Rasmus Nicolaisen, der heller ikke var blevet klar.

Gode målmandspræstationer
Rent kvalitetsmæssigt blev anden halvleg ikke bedre for FCM U19, hvis spil var alt for let for gæsterne at læse og dermed dæmme op for.

Selv om kombinationerne ikke fungerede, skal FCM U19 skal dog have den ros, at de gik benhårdt efter at fremtvinge føringsmålet. Iveren efter at afgøre tingene gjorde dog, at holdet flere gange var ved at blive fanget i ubalance af gæsterne.

Esbjerg sendte blandt andet et skud på stolpen efter en omstilling, mens en anden farlig afslutning blev blokeret tæt under mål. Både Andreas Raahauge og Oliver Ottesen var skadede, og derfor var det FCM U17's Simon Petersen, der vogtede buret - det gjorde han godt, og han havde flere vigtige indgreb efter pausen.

FCM U19 var dog heller ikke helt tandløse, selvom chancerne mere var et produkt af vilje end godt opspil - Esbjergs keeper snuppede en farlig afslutning fra "NK", og Mikael Anderson styrede et indlæg få centimeter forbi mål.

I perioder hvor spillet ikke kører, plejer FCM U19 at kunne falde tilbage på standardsituationerne, men ikke denne gang. Det skyldtes blandt andet en stærk præstation af Daniel Iversen i Esbjerg-målet. Keeperen kom godt ud og forsvarede sit mål ved hjørnespark og frispark. Det endte derfor målløst.

- Hatten af for Esbjerg, der viser, at de er rigtig dygtige til at passe på sig selv. De lykkedes med at lukke os ned, og det skal vi tage ved lære af. Nu har vi en kamp mod Legia Warszawa på tirsdag, og det bliver en helt anden kamp end i dag, i og med vi har en 2-0 føring fra vores første møde, fortalte Kenneth Andersen.

FCM U19's næste kamp i U19 Ligaen, er topopgøret mod Silkeborg. Den kamp spilles lørdag d. 5/12 kl. 15.15.

FC Midtjylland U19 - Esbjerg fB U19 0-0

Opstilling: Simon Petersen - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen (89' Kristian Dirks Riis) - Gloire Rutikanga, Mads Olsen (69'  Mads Vang), Nikolaj Kirk (55' Mikael Anderson) - Rasmus Nissen, Babajide David, Mads Døhr Thychosen