16.11.2015, 09:10 | Af: Administrator

U19-landsholdet til eliterunden med FCM-hjælp

FCM havde seks spillere med, da Danmarks U19-hold spillede sig videre til næste stadie i EM-kvalifikationen

En vellykket mini-turnering må være konklusionen på de tre kampe, som U19-landsholdet har spillet på blot fem dage. Og med scoringer og masser af minutter til FCM's unge ulve, gør det kun historien bedre.

Danmark U19 startede ud med at spille 1-1 mod Island, hvor det blev til fuld spilletid til Alexander Munksgaard og Rasmus Nicolaisen, mens Rasmus Nissen og Mads Døhr Thychosen begge blev skiftet ud i slutningen af kampen. Andreas Raahauge, der i øjeblikket huserer på førsteholdet fik ingen spilletid, mens det heller ikke blev til nogen minutter til Mikkel Duelund.

Duelund tog dog revanche kampen efter mod Malta, hvor et velspillende dansk hold hev en 0-3 sejr hjem. Den unge kantspiller havde taget målformen med fra FCM og startede målscoringen efter 20 minutter på straffespark. En anden FCM-spiller, Mads Thychosen, scorede efter pausen til 0-2 på et flot vip, inden Duelund med sit andet mål cementerede sejren med 0-3 målet blot minuttet efter.

På højrebacken fik Alexander Munksgaard igen 90 minutter ligesom Rasmus Nicolaisen i midterforsvaret. Rasmus 'NK' Nissen kom på banen efter 52' minutter.

Sejren over malteserne betød, at Danmark med en uafgjort i sidste kamp mod Israel kunne spille sig videre til forårets eliterunde, og det var lige, hvad der skete.

For tredje gang fik Alexander Munksgaard 90 minutter, der således har spillet 270 minutters kamp på fem dage. Mikkel Duelund, Rasmus Nissen og Mads Thychosen startede også inde, hvor sidstnævnte blev skiftet ud med godt ti minutter igen. Der var ingen minutter til Nicolaisen og målmand Raahauge i 0-0 opgøret mod israelerne.

Med fem point efter de tre kampe er Danmark via en andenplads efter Israel videre til forårets eliterunde af U19 EM-kvalifikationen. Der trækkes lod den 3. december.

Foto: Getty Images 481816784