17.11.2015, 22:13 | Af: Administrator

Ureña matchvinder for Costa Rica

Også scoring fra Patrick Banggaard i U21-sejr - derimod ingen mirakler fra indskiftede Morten Duncan i Parken

Marcos Ureña stod for det afgørende mål, da Costa Rica på udebane mod Panama spillede et af to opgør i kvalifikationen til VM i Rusland 2018.

Pausestillingen viste ingen mål på lystavlen, men på seks minutter i anden halvleg blev der scoret tre. Først ved Bryan Ruiz for Costa Rica til 0-1, inden FCM's Ureña fire minutter senere øgede den føring. Kantspillerens mål blev afgørende, da Panama efter 71' minutter reducerede til slutresultatet 1-2.
I det andet opgør mod Haiti fik Ureña de sidste små 20 minutter. 

Mål fra Banggaard
Centerforsvareren
Patrick Banggaard satte med sin hovedstøds-scoring fire minutter efter pausen Danmark i gang i tirsdagens U21 EM-kvalifikationskamp mod Armenien i Aalborg.

Efter 0-0 ved pausen brød FCM’erens tidlige anden halvlegs-træffer dødvandet, og det hele endte med en dansk 2-0 sejr i et opgør, hvor værterne var jævnt overlegne og havde en klar overvægt i spil og chancer. Men hvor dem i rødt og hvidt måtte vente tålmodigt på scoringerne. Sejren blev cementeret af FC Nordsjællands Marcus Ingvartsen otte minutter før tid.

Danmark har nu 10 point for fire kampe i kvalifikationsgruppe 5 og holder sig til i toppen af gruppen.

Skuffelse i Parken
Derimod var der ikke noget at juble over for FC Midtjyllands A-landsholdsaktuelle duo Morten Duncan Rasmussen og Jakob Poulsen. Eller resten af nationen, for den sags skyld.

Foran 36.000 tilskuere i Parken måtte Danmark nøjes med 2-2 mod Sverige, og dermed ligger det fast, at sommerens EURO 2016 i Frankrig bliver uden dansk deltagelse.

Danmark begyndte bedst men måtte se Sverige komme foran på to Ibrahimovic-scoringer. Mod slutningen blev en hørligt populær Morten Duncan Rasmussen sendt på banen som erstatning for Nicklas Bendtner, og FCM’eren var dermed i aktion, da Danmark i slutminutterne fik reddet æren med to sene scoringer. Jakob Poulsen kom ikke i kamp for Danmark tirsdag aften.

Broderlandskampene blev Morten Olsens sidste optræden som chefstrateg for Danmark efter en langvarig årrække i DBU-regi.

Tjekkiet er til gengæld allerede klar til EM og havde indkaldt Filip Novák til to venskabskampe mod Serbien og Polen. Den målfarlige venstreback fik dog ingen minutter i denne omgang.

Olsson-sejr i Georgien
En succes blev det for Kristoffer Olsson, der var med det svenske U21-landshold til EM-kvalifikationskamp i Georgien. På en scoring mod kampens slutning vandt svenskerne 1-0.

Kristoffer Olsson blev skiftet ud i overtiden. De unge svenskere har 10 point for fire kampe i deres EM-kvalifikationspulje.

Australske Awer Mabil måtte på langfart efter landsholdsminutter. For Australien U23 fik Mabil to gange tyve minutter i mellemøsten mod Quatar og Irans U23-hold.

På U19-niveau skulle Jákup Thomsen sammen Færøerne U19 forsøge at spille sig igennem til forårets eliterunde. Men i de tre kampe mod Rumænien, Schweiz og Andorra blev det blot til et enkelt point og en misset kvalifikation. Thomsen fik alle 90 minutter i det første opgør med Rumænien.

Foto: Getty Images 491325574