08.11.2015, 17:17 | Af: Administrator

Vestjyder blev blæst hjem i målfest

5-1 sluttede det på MCH Arena i søndagens opgør mod Esbjerg.

"Her kommer Esbjerg... blæsende" står der på siden af vestjydernes spillerbus. Men det var FC Midtjylland, der blæste søndagens gæster omkuld.

Måske var det gårsdagens positive fanaktion til den afsluttende træning, der havde givet spillerne den sidste gejst til at komme tilbage på sejrssporet… I hvert fald var det et aggressivt og energisk midtjysk mandskab, der tog imod Esbjerg fB søndag eftermiddag.

En smule usikkerhed bagtil i begyndelsen så hurtigt forbedring, især fordi det etablerede spil hos hjemmeholdet fungerede. Hos FCM manglende ellers flere, da Erik Sviatchenko var i karantæne, mens Pione Sisto var tilbage på den skadesliste, der også fortsat tæller profiler som Kristian Bach Bak, Petter Andersson, Rilwan Hassan, Johan Dahlin og Jim Larsen.

Overtaget gav da også udbytte i et par gode muligheder. Kristoffer Olsson lagde bolden til Mikkel Duelund, der smart lagde en stikning igennem det vestjyske forsvar og fandt Daniel Royer, der fra få meter ikke fik træf på bolden. Kort efter var Duelund atter oplægger, da hans bold fandt Morten ’Duncan’ Rasmussen, men hans hovedstød endte på oversiden af målnettet.

Duncan skulle dog vise sig skarpere efter 20 minutters spil. Her fandt Jakob Poulsen ham fra venstresiden, og så kunne angriberen glide bolden ind til 1-0.

Endnu bedre kom det til at se ud for hjemmeholdet efter lidt over en halv time, men det skyldtes ikke – endnu – flere mål på tavlen. Scoring kunne det ellers sagtens være blevet til, men Kristoffer Olsson blev nedlagt på den sidste tredjedel, da han ellers kunne have lagt bolden stille og roligt i mål, og netop Daniel Stenderups nødbremse på svenskeren kostede ham det direkte røde kort, som dommer Jørgen Daugbjerg Burchart trak op af baglommen.

Endnu flere midtjyske chancer blev det til, heriblandt nærgående hovedstødsforsøg fra både Morten Duncan og Kian Hansen, og en udbyggelse af føringen skulle det da også blive til før pausefløjtet. Daniel Royer snød to mand og lagde kuglen af til Filip Novák, der kom i det helt rigtige overlap. Herfra afdriblede tjekken Bjørn Paulsen og fandt en åbning hos Dubravka. 2-0 lige op til pausen.

Esbjergenserne fik dog en hurtig reducering efter sidebyttet. Kevin Mensah snød offside-fælden og scorede sikkert på Mikkel Andersen, og så var spændingen atter tilbage.

Én af dagens absolut bedste hos midtjyderne fik dog taget toppen af spændingen cirka ti minutter senere. På en kontrolleret indersideafslutning op i målhjørnet gjorde Mikkel Duelund det til 3-1, og det kunne mærkes, at der var flere mål i den kolde novemberluft.

Mikkel Duelund var igen involveret, da Kristoffer Olsson, der blev kåret til banens bedste, headede hans oplæg ind til 4-1 via overliggeren og definitivt lukkede kampen med knap ti minutter igen. Det var svenskerens første mål for FC Midtjylland.

I slutminutterne blev det til debut for den unge forsvarsspiller Rasmus Lauritsen, da han erstattede Kian Hansen, og han endte med at debutere i en ægte målfest. Jakob Poulsen lukkede nemlig opgøret ved at sparke bolden ind ved nærmeste stolpe fra kanten af feltet og gøre det til hele 5-1, som blev kampens resultat.

(Billedet: Kristoffer Olsson, kampens spiller mod EfB, jubler over sin første scoring for FC Midtjylland. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

KAMPFAKTA:

Alka Superliga, runde 15:
FC Midtjylland – Esbjerg fB 5-1 (2-0)

21’ 1-0 Morten ’Duncan’ Rasmussen
43’ 2-0 Filip Novák
49’ 2-1 Kevin Mensah
58’ 3-1 Mikkel Duelund
81’ 4-1 Kristoffer Olsson
89’ 5-1 Jakob Poulsen

Advarsler:
48’ Michael Almebäck, EfB

Udvisninger:
34’ Daniel Stenderup, EfB (direkte rødt)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM, 4-1-4-1:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 26 Patrick Banggaard, 2 Kian Hansen (85’ Rasmus Lauritsen), 70 Filip Novák – 3 Tim Sparv – 77 Daniel Royer (71’ Martin Pusic), 7 Jakob Poulsen, 17 Kristoffer Olsson, 22 Mikkel Duelund (82’ Awer Mabil) – 9 Morten 'Duncan' Rasmussen.
Bænk:
30 Andreas Raahauge, 37 Rasmus Lauritsen, 15 Jesper Lauridsen, 45 Awer Mabil, 11 Marcos Ureña, 10 Martin Pusic, 33 Paul Onuachu.

EfB, 4-4-2:
30 Martin Dubravka – 21 Jerry Lucena, 3 Daniel Stenderup, 2 Michael Jakobsen (46’ Michael Almebäck), 18 Leon Jessen – 17 Casper Nielsen, 6 Magnus Lekven (71’ Jeppe Andersen), 5 Bjørn Paulsen, 33 Kevin Mensah – 27 Robin Söder, 14 Nicki Billie Nielsen (83’ Mick van Büren).
Bænk:
35 Jonas Jensen, 19 Michael Almebäck, 20 Hans Henrik Andreasen, 8 Jeppe Andersen, 11 Lasse Rise, 7 Mikkel Vestergaard, 9 Mick van Büren.

Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere:
7.194 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Kristoffer Olsson