03.12.2015, 16:32 | Af: Administrator

Akademiet i lokalopgør

FCM U17 og U19 tager hul på julemåneden med kampe mod de formstærke Silkeborg-talenter.

For en gangs skyld fik FCM U17 ikke fuldt udbytte, da holdet i sidste runde tog imod Esbjerg. Den kamp endte 2-2, og på lørdag venter en ny svær opgave.

Efter en rædselsfuld start på sæsonen, der blot gav to point i de første syv kampe, er Silkeborg på vej frem i tabellen. Holdet har fået vendt bøtten, og lokalrivalerne kommer til Ikast med fire sejre i de seneste fem kampe:

- Silkeborg er rigtig stærke på banens sidste tredjedel, og har en af U17 Ligaens bedste offensiver. Derfor er det vigtigt, at vi er påpasselige i forsvaret, og forsvarer os ved at holde bolden på egne fødder. Det er to formstærke hold, der møder hinanden, og det bliver en kamp, hvor der stensikkert kommer mål, lover cheftræner Svend Graversen.

Han og den øvrige trænerstab må sætte et hold uden Kristian Brøndum Pedersen og topscorer Sebastian Buch Jensen, der begge afsoner karantæne. I bagkæden mangler Gustav Kjeldsen og Sebastian Nielsen, der begge er skadede.

Opgøret fløjtes i gang lørdag kl. 13.00 på Wunderelf Arena.

Brugte U19 har tænkt sig at slutte stærkt af
Det er absolut ikke normen at FCM U19 spiller 0-0, men det var, hvad der skete i sidste runde, hvor holdet mødte Esbjerg.

Efter at have set kampen igennem på video, har cheftræner Kenneth Andersen dog ikke noget at udsætte på det fremadrettede spil:

- Nej, vi skaber nok med chancer, så det var mere et spørgsmål om, at vi på dagen manglede skarpheden. Til gengæld var jeg ikke helt tilfreds med vores forsvarsspil. Vi gav for meget væk mod Esbjerg, og kampen burde vel være endt 2-2, lyder det fra Andersen.

FCM U19 fandt dog hurtigt tilbage til dyderne, og tre dage efter EfB-kampen leverede holdet en stærk præstation, da de tog til Polen og slog Legia Warszawa med 3-1.

Med reservehold, Youth League og U19-liga har det ikke skortet på kamptræning for mange af U19-spillerne, hvoraf flere også spiller på U19-landsholdet. Derfor har stamspillere som Munksgaard, NK, Thychosen, Gloire og Rasmus Nicolaisen fået lov til at hvile lidt ud siden Warszawa-kampen d. 24. november, så batterierne kan være ladet op til sæsonens sidste to kampe.

Den første er lørdagens lokalopgør mod Silkeborg. Kenneth Andersen overværede silkeborgensernes seneste kamp, og det er et stærkt SIF-mandskab, der kommer til Ikast.

- De spiller afklaret, de arbejder hårdt, og de tror på sig selv, også i modgang. De var bagud tre gange i deres seneste kamp (4-4 mod vejle, red.), og hver gang, kom de tilbage, fortæller FCM’s træner, der ikke lægger skjul på, at to sejre i de sidste kampe, vil fuldbyrde et fantastisk efterår for FCM U19.

Silkeborg indtager rækken fjerdeplads, umiddelbart foran FCM. Ulvene har dog spillet to kampe færre end konkurrenterne i den tætte topstrid. Der er kampstart kl. 15.15.