20.12.2015, 12:00 | Af: Administrator

Blandede bolcher for U17

Den første halvdel af sæsonen er spillet til ende for det yngste akademihold, der overvintrer på tredjepladsen i U17 Ligaen – vi tager et tilbageblik på efteråret her.

FCM U17 vil spille med om de forreste pladsen, men holdet havde svært ved at finde melodien i begyndelsen af sæsonen. De første seks kampe resulterede i to sejre, to uafgjorte og to nederlag, og hverken spil eller resultater levede op til trænerteamet og spillernes egne forventninger.

Fra oktober begyndte spillet dog at tage form, og fire sejre i træk med en målscore på 17-0 sendte ulvene tilbage ind i topstriden. Mest spektakulært stod 9-0 maltrakteringen af Vejle. Mod afslutningen fladede tingene igen lidt ud for FCM U17, der måtte nøjes med et enkelt point i de sidste tre kampe. Topscorer for holdet blev Sebastian Buch Jensen med seks mål i ligaen.

- Det har været en svingende halvsæson, både på resultatsiden og i forhold til det spillemæssige udtryk, fortæller cheftræner Svend Graversen og uddyber:

- Vi havde mange udfald i de første kampe, men blev bedre som sæsonen skrider frem, og får vist et rigtigt højt niveau i vores gode periode i oktober og november. I de sidste kampe er vi ramt af skader og karantæner, ligesom vi ganske enkelt bare møder nogle gode modstandere. Det går ud over resultaterne, men spillet i de kampe var glimrende, og klart bedre end i starten af sæsonen, opsummerer han.

Et lærerigt halvår
Fraset målmand Enock Mawete har alle truppens spillere fået lov at starte inde i løbet af sæsonen, og alle har derfor fået en fornemmelse af, hvad der kræves for at spille i U17 Ligaen. Når U17-træneren skal pege på, hvilke områder, holdet har flyttet sig på, henover området, peger han først og fremmest på det mentale plan:

- Mange af spillerne har ikke kun skullet lære deres holdkammerater at kende, de har også skullet tilegne sig vores spillestil og FCM’s værdisæt. Samtidig har det været et halvår med skærpede krav til dem – de er nu fodboldspillere ”24/7” og det kræver en større dedikation og passion, end de tidligere har været vant til, fortæller Svend Graversen.

FCM U17 er et hold med mange individuelt stærke spillere, men sammen med resten af trænerstaben har FCM-træneren hvordan individualisterne er begyndt at fremstå som et team, og forstå, at kollektivet skal fungere, før den enkelte spiller kan skinne.

I starten af januar møder akademispillerne ind til en tætpakket forårssæson, der udover medaljekamp i U-ligaerne byder på deltagelse i internationale turneringer i Mexico, Schweiz og Italien.

Svend Graversen ser frem til et begivenhedsrigt forår, og løfter sløret for hvilken udvikling, han håber anden halvdel af sæsonen bringer med sig:

- Før sæsonen gik i gang efterlyste vi spillere, der trådte i karakter som holdets ledere, og det har vi også fået. Men at være leder er ikke bare et spørgsmål om at være et godt eksempel og stille krav til sig selv – man skal også definere sig selv som leder, og turde stille krav til andre. Det vil jeg gerne se mere af, forklarer Svend Graversen, og peger på en ting mere, han håber at se i løbet af foråret:

- Det er, at en eller to spillere skiller sig ud, ikke kun på holdet, men i hele U17 Ligaen – spillere der viser, at de er reelt er Superligaklar, erklærer Svend Graversen og peger på spillere som Joachim Andersen, Pione Sisto, Duelund og senest Mikael Anderson som eksempler.

Spillerne fra årgang 99 er fra den 14. til den 24. januar i Mexico, hvor holdet deltager i U18-turneringen Chivas Cup, mens den første U17 Ligakamp spilles den 5. marts, hvor HB Køge kommer på besøg.