09.12.2015, 11:04 | Af: Administrator

Den allersidste dans..

Lad os give drengene de allersidste procenter i form af en højlydt opbakning, der sandsynligvis vil være nødvendig, for at vi til fulde kan blåstemple efterårssæsonen, når dommeren fløjter opgøret af på torsdag

Overskriften kan have flere betydninger, når vi kigger frem mod torsdagens Europa League-opgør mod Club Brugge. Det er uomtvisteligt efterårets sidste kamp, men er det også vores sidste bekendtskab med Europa i denne ombæring?

Foran os venter 90 særdeles svære minutter, når der torsdag aften bliver fløjtet op på MCH Arena. Det er ikke blot en almindelig kamp om tre point; det handler om mange millioner kroner, vital optankning af selvtillid før en lang vinterpause samt ikke mindst en ordentlig afrunding på et langt kalenderår, der har budt på ikke færre end 47 kampe.

Som efteråret er gået på hæld, er de gode resultater desværre stagneret en smule. Med kun fire point i de seneste fem kampe i Alka Superligaen kommer vinterpausen ganske belejligt, så der kan blive tanket ny energi inden et forår, der formentlig bliver en del mindre komprimeret end efterårssæsonen har været.

På trods af de svigtende resultater må vi dog ikke glemme, at vi stadig ligger godt i tabellen - med kun 4 point op til førstepladsen og en kamp i baghånden er intet afgjort, selvom det ikke skortede på dommedagsprofetier efter fredagens nederlag til AGF. Det kan lyde som en fesen forsvarstale for Jess Thorup, men lad os lige huske på, at han endnu ikke har haft mulighed for at sætte sit aftryk på spillestilen i et efterår, der statistisk har budt på kampe hver fjerde dag, hvis vi fraregner de tre landskampspauser, hvor en række af de mest vitale spillere har været væk med deres respektive landshold.

Det kan ikke just betegnes som optimale arbejdsbetingelser og heller ikke som et fair grundlag at bedømme hans indsats på. Nu venter små tre måneders vinterpause, hvor Thorup kan få lov at implementere nogle af sine ideer, samtidig med at vi får i hvert fald én ny spiller i form af Václav Kadlec, der helt sikkert vil pynte på en offensiv, der har været en del skadesplaget i efteråret. Husk at græsset ikke altid er grønnere på den anden side, men typisk er grønnest hvor man vander det - med andre ord; det nytter ikke at snakke om en ny træner, giv i stedet manden i sædet den nødvendige opbakning.

Netop opbakning bliver der ekstremt meget brug for på torsdag, hvis vi skal sikre os en plads i Europa League til foråret. Alt tyder på, vi kan klare os med et uafgjort resultat, med mindre Legia Warszawa leverer et mirakel i Napoli og besejrer de suveræne italienere. Jeg er dog helt sikker på, at spillerne vil angribe kampen ud fra den præmis, at kun en sejr vil være tilstrækkelig. Samme tilgang til kampen bør vi have ude på lægterne, hvor vi alle vist godt kan mobilisere de sidste kræfter, selvom det også har været et hårdt efterår som fan. Jeg erkender gerne, det har været lidt sværere end sædvanligt at slæbe sig selv af sted på stadion i de seneste uger, i takt med at resultaterne er udeblevet, men uden den små-naive tro på at den kommende kamp vil være vendepunktet, hvor ville vi så være som fodboldfans?

Den naive tro gør selvfølgelig også, at de manglende resultater tærer lidt ekstra på humøret, når skuffelserne ender med at hobe sig op, fremfor hvis håndklædet allerede var blevet smidt i ringen, og turene på stadion derfor midlertidigt var sat på stand-by. Kender jeg spillertruppen og trænerstaben ret, er der dog ingen, der er mere trætte af de seneste resultater, end dem selv - de vil for alt i verden gerne bevare deres professionelle stolthed, særligt her på nippet til en vinterpause, der ikke byder på muligheden for oprejsning. Lad os give drengene de allersidste procenter i form af en højlydt opbakning, der sandsynligvis vil være nødvendig, for at vi til fulde kan blåstemple efterårssæsonen, når dommeren fløjter opgøret af på torsdag.

Der er desværre endnu billetter til salg - jeg kan ikke understrege nok, hvor usandsynligt vigtigt det er, at vi får fyldt op på tribunerne, således vi kan give holdet de bedste forudsætninger for succes. Jeg ved godt, det er hundekoldt, og at de seneste resultater ikke taler for, at man skal bruge sin torsdag aften på MCH Arena, men lige så vel som med de afgørende kampe i foråret hvem gider så gå glip af historieskrivning overværet fra første parket? Det er i hvert fald helt udenfor enhver diskussion, at et videre avancement til knock-out-fasen i Europa League vil være en milepæl i FC Midtjyllands historie - og du er endda inviteret med til at overvære det! Klik blot ind på www.fcm.dk/billet og find din plads, så ses vi, ikk'?

God kamp!
Peter Ross
Fankoordinator