02.12.2015, 16:30 | Af: Administrator

FCM og FCK arbejder sammen om ny procedure

Klubberne vil sammen arbejde på at få klarere regler for aflysninger i Alka Superligaen

Søndagens planlagte Alka Superliga-opgør mellem FC Midtjylland og F.C. København blev af sikkerhedsmæssige årsager aflyst med kort varsel på grund af en kraftig storm. Det har efterfølgende givet en masse debat i medierne og en klage fra F.C. Københavns side over proceduren omkring aflysningen.

- Det var på mange måder en frustrerende søndag for alle i F.C. København, og især for de mange fans, der tog den lange tur  til Herning for at støtte holdet. Vi har aldrig anfægtet beslutningen om at aflyse, men vi var ikke tilfredse med den måde forløbet på dagen var. Vi har ytret den utilfredshed, men ønsker nu at se fremad og i fællesskab få fastsat nogle fælles retningslinjer for håndteringen af den her type situationer til alles bedste. For at skabe de bedste arbejdsbetingelser for det, trækker vi nu vores klage tilbage, så vi sammen med FC Midtjylland og resten af klubberne kan arbejde på at finde en god procedure fremover, siger F.C. Københavns administrerende direktør, Anders Hørsholt.

Hos FC Midtjylland ser man også frem til at komme videre.

- Det var en hektisk søndag på MCH Arena, hvor alle ønskede at få afviklet den kamp, vi alle så frem til. Men tingene udviklede sig nærmest fra minut til minut, så det var en vanskelig situation, der heldigvis endte med den rigtige beslutning truffet i fællesskab af myndighederne, MCH Messecenter Herning og FCM. Vi var ikke fejlfrie omkring forløbet og beklager, at det ikke blev håndteret optimalt overfor FCK og deres og vores fans. Vi ser frem til at komme videre og vil sammen med FCK stille os i spidsen for tage fælles skridt mod en god løsning på lignende situationer. Det arbejde vil vi gå i gang med øjeblikkeligt, siger sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein.

De to klubber er også i dialog om at finde en ny dato for kampen, men den vil først være på plads, når det er afklaret om FC Midtjylland deltager i Europa League efter nytår.