12.12.2015, 16:11 | Af: Administrator

Ingen point til U17

Indsatsen var godkendt, men tallene på resultattavlen var klart i FCK's favør. Gæsterne vandt årets sidste kamp med 3-0.

Efter 0-4 nedturen mod Silkeborg havde FCM U17 valgt at gå offensivt til værks mod tabellens førerhold. Den normale 4-3-3 opstilling var blevet afløst af en formation med to deciderede angribere i Sebastian Buch Jensen og Noah Iversen.

I første halvleg gav rokaden dog ikke det ønskede resultat. FCK fik momentum og havde et overtag på bolden, mens FCM primært var henvist til at spille på omstillinger. Til gengæld kunne trænerbænken glæde sig over, at holdet forsvarede sig dygtigt og holdt FCK fra chancer.

Der er dog en grund til at københavnerne fører ligaen med komfortabel afstand ned til nr. 2, og det blev tydeliggjort efter et kvarters spil. En FCK'er trykkede af fra 20-25 meters afstand og bolden strøg som et projektil ind bag Simon Petersen.

Det var et af de mål, man ikke rigtig kan gardere sig imod, men halvlegsføringen til FCK var ikke ufortjent. Svend Graversen gjorde det klart for spillerne, at de var nødt til at stemple ind fra anden halvlegs start, hvis de skulle tilbage i opgøret.

Det gjorde ulvene så, og det var et langt mere pågående FCM-mandskab, der kom ud fra omklædningsrummet. Det var nu FCM, der dikterede kampens forløb og holdet skabte også de fornødne chancer. Sebastian Buch fik en friløber og Mathias Nors fik en stor hovedstødschance fri foran mål, inden Buch sendte en løs bold forbi.

Den manglende udnyttelse af chancerne kom til at hjemsøge FCM, da FCK efter en lille halv times spil kom frem til deres første chance efter pausen. Et hjørnespark blev clearet af FCM-forsvaret, men ikke langt nok. Bolden blev sendt tilbage ind i det lille felt, hvor en FCK'er kunne heade 0-2 målet ind.

Målet tappede FCM for den gejst, holdet var kommet ud med. I kampens sidste minut føjede FCK spot til skade, da en af gæsternes spillere fik opsnappet en for kort tilbagelægning fra Nicolai Damkjær, og scorede til slutresultatet.

Cheftræner Svend Graversen havde efterlyst en god præstation i årets sidste kamp. Den fik han, i hvert fald i perioder, men kampen viste også hvilke ting, FCM U17 fortsat skal arbejde med:

- Det er en kamp, der er ret symptomatisk for vores efterår. Set over de firs minutter har vi mindst lige så mange chancer som FCK, men vi fejler igen i de afgørende faser af opgøret - både offensivt og defensivt. Jeg er tilfreds med den måde, vi får løftet kvaliteten i anden halvleg, men samtidig lidt ærgerlig over, at der skal gå fyrre minutter, før vi får lavet om på tingene. Der er FCK bedre til løbende at omstille sig - da vi har momentum i anden halvleg, er de gode til at bruge deres fysik til at bryde vores rytme, fortalte Svend Graversen

Efter en stærk periode kan han og resten af FCM U17 se tilbage på en lidt flad afslutning på efteråret. De tre seneste kampe har kun budt på et enkelt point, og holdet overvintrer på tredjepladsen som en del af den tætte subtop bag FCK og FC Nordsjælland. Se stillingen her.

FC Midtjylland U17 - FC København U17 0-3 (0-1)
15' 0-1 FCK
65' 0-2 FCK
80' 0-3 FCK

Opstilling: Simon Petersen - Japhet Sery Larsen (50' Lukas Giessing), Nicolai Damkjær, Mathias Nors, Aksel Smith-Petersen - Mikkel Jakobsen, Nicolas Hautorp Madsen (60' Kristian Brøndum Pedersen), Christian Tue Jensen, Mads Carlson - Sebastian Buch Jensen, Noah Grøn Iversen (67' Casper Tengstedt)