31.12.2015, 09:35 | Af: Administrator

Nytårshilsen fra viceanføreren

Erik Sviatchenko ser tilbage på et begivenhedsrigt år

2015. Sikke et år. Mesterskabet blev en realitet i sommer efter en suveræn sæson med den stærkeste hjemmebane i Alka Superligaens historie i én sæson.

Vi har sammen opnået noget, som ingen nogensinde vil kunne tage fra os. 

Det er værd at huske, at ikke alle fodboldspillere og fans kan fortælle, at de har vundet et mesterskab. Vi var fantastiske, og vi er fantastiske. 

Vi har ikke blot opnået et historisk mesterskab for FC Midtjylland, men vi skrev klubhistorie ved at slå Premier League-holdet, Southampton, ud og derved kvalificere os til europæisk gruppespil. Målsætning var klar - tre europæiske gruppespil inden 2020. 

Jeg havde en fornemmelse af, at vi var uovervindelige - og det viste vi også ved at storme videre i Alka Superligaen med suverænt flest cleansheets i de første 13 kampe. Vi vandt på hjemmebane over Legia Warszawa og slog Club Brugge 3-1 på udebane. 3-1, hold da op! 

Dernæst løb vi ind i mægtige Napoli, hvor jeg helt oprigtigt mente, at vi kunne overraske med den form - vi på det tidspunkt - var i. Men et klassehold fornægter sig sjældent, og selvom vi buldrede frem de første 30 minutter og lignede nogle, som skulle gøre en forskel, var Callejon og co. blot for gode. Vi drømmer om udlandet og om at konkurrere med de ypperste, men der er et stykke vej endnu. Og det er kun naturligt og acceptabelt. Jeg klør på for at nå det niveau hele tiden. 

Men hvad betyder den fase egentlig de efterfølgende uger efter de to nederlag til Napoli, som måske er lidt sigende for mange folks perception af vores efterår. Jeg mener personligt, at vi har gjort det fortrinligt. Vi er nybegyndere i den opgave at skulle jonglere mellem to turneringer. Vi ligger på en tredjeplads og har hele foråret at spille for. Der skal kæmpes for guld og ikke nok med det, så venter selveste Manchester United på den anden side af nytåret. Hvem kan påstå, at vi ikke har leveret? 

Vi er blevet styrket af perioden med lidt for lidt sejre og lidt mindre godt spil, og vi vil justere og finpudse i vores lange vinteropstart.  

Jeg synes også, at det er værd at nævne, at Jess Thorup overtog os i en periode, hvor vi stod og skulle spille europæisk kvalifikation - og ja - resten er historie. Vi har gjort det fantastisk, vil jeg atter understrege.

På det personlige plan har dette år også været mit klart bedste. Jeg fik debut i startelleveren i marts måned på det danske A-landshold mod USA i Aarhus og var igen med fra start mod Frankrig ugen efter. Jeg har spillet nogle gode kampe, og jeg har udviklet mig utroligt. Jeg har fået enormt mange kampe som anfører - ikke blot i Alka Superligaen, men også i de afgørende Europa League-kampe. Jeg scorede mit første mål på landsholdet mod Frankrig, og jeg har sammen med forsvarskæden holdt nullet rekordmange gange i de første mange runder med FCM. 

Derudover er jeg blevet forlovet med min store kærlighed, og vi skal være forældre til april 2016. Året 2015 vil jeg aldrig glemme.

Husk på: sammen er vi stærke, og sammen dyrker vi drømmen. Sammen kan vi skabe det, folk ikke tør tro på. Dette skal fortsætte i 2016. 

Jeg ønsker jer alle et lykkebringende og spændende 2016 - jeg glæder mig til 2016.

De bedste hilsner
Erik Sviatchenko