11.12.2015, 06:15 | Af: Administrator

Sidste chance for fodbold!

Vinterpausen tårner sig op i al sin vælde. Kom til Ikast og få det sidste fodboldfix, når akademiholdene lørdag lukker efterårssæsonen med dobbeltopgør mod FCK.

Der venter FCM U17 en stor mundfuld i årets sidste kamp. Tabellens førerhold fra FCK kommer på besøg, og et godt resultat er vigtigt, ikke kun for FCM, men også for den fortsatte spænding i rækken.

FCM U17 skal rejse sig oven på en sløj præstation mod Silkeborg i seneste runde. I en kamp der blev afviklet i elendigt vejr, tabte ulvene 0-4 til en effektiv og godt organiseret modstander:

- Det er en kamp, vi bare skal slå ud af hovedet. Vores spil med bolden var egentlig fint, men målt på de afgørende parametre, var vi røv og nøgler, kommer det kontant fra Svend Graversen, inden han opridser succeskriteriet for kampen mod FCK:

- Resultatet er selvfølgelig vigtigt, men afgørende for os, er at vi får sluttet sæsonen af med en god præstation. Gør vi det, har det været et godkendt efterår.

FCK har været flyvende i et efterår, der har budt på 9 sejre og to uafgjorte i elleve kampe, og FCM U17 skal spille op til deres topniveau, hvis hovedstadsholdet skal tilføjes det første nederlag.

- Det er et hold, hvor mange af spillerne har spillet sammen et par år, og det kan ses. De spiller afklaret, fysisk og, for et U17-hold, en meget voksen form for fodbold.

- Vi vil forsøge at dominere kampen, og de vil prøve at trykke os på fysikken, så der er alle forudsætninger for en god fodboldkamp mellem to hold, der begge vil praktisere deres eget spil, forudser Graversen.

Skal missionen lykkes for FCM U17, bliver det afgørende, at ulvene kan holde Jonas Wind fra fadet. FCK-angriberen har haft et spektakulært efterår, og er ligastopscorer med 13 mål. FCM-offensiven bliver dog også styrket til opgøret, da Kristian Brøndum Pedersen og Sebastian Buch Jensen returnerer efter at have afsonet karantæne.

Opgøret fløjtes i gang lørdag kl. 13.00 på Wunderelf Arena, og der er som altid gratis adgang.

U19: Hvem må give sig i sæsonens sidste kamp?
Det er to af rækkens mest formstærke hold, der sætter hinanden i stævne, når FCK U19 lørdag gæster Wunderelf Arena og FCM U19. Efter en svag start på sæsonen har københavnerne hentet seks sejre i deres seneste syv opgør.

Den statistik kan FCM U19 dog godt matche. De forsvarende mestre har seks sejre og en enkelt uafgjort i den samme periode – samt fire sejre i UEFA Youth League.

En af årsagerne til succesen skal findes hos FCM-defensiven, der er U19 Ligaens bedste målt på indkasserede mål. Blot otte mål er der blevet scoret mod FCM U19 i ligaen.

- Vores stærke forsvar starter med de forreste spillere, der udfører et stort defensivt arbejde, og tager del i vores stærke presspil. Vi har haft bolden meget i kampene, men det er ikke et mål i sig selv for os at forsvare os med bolden. Vi måler indsatsen på, hvor mange afslutninger, vi får skabt kontra, hvor mange vi selv giver væk, og den balance har været klart i vores favør, set henover efteråret, fortæller Kenneth Andersen, der forudser en svær kamp på lørdag.

- FCK er et hold, der vægter det højt, at holdet hænger godt sammen. Det vil sige, at der ikke er ret meget afstand i mellem bagkæden, midtbanen og angrebet. Så vi skal sørge for at få flyttet dem, og det kræver god bevægelse, og spillerne skal gøre hinanden gode, udtaler FCM-træneren

Andersen udpeger samtidig københavnerne som et af ligaens stærkeste mandskaber på standardsituationer – en disciplin FCM bestemt heller ikke er uefne i, og det kan meget vel blive en ”kamp i kampen”.

FCM U19 har haft en del skader henover efteråret, og derfor er det lidt ironisk, at holdet til sæsonens sidste kamp har alle mand fit for fight. Kun venstreback Anders Hagelskjær sidder fortsat ude med det springerknæ, der har holdt ham ude hele efteråret.

Der er kampstart for U19-holdene kl. 15.15.