10.12.2015, 20:00 | Af: Administrator

Sistos superscoring sikrede sensationen

FC Midtjylland skrev endnu et nyt kapitel i klubhistorien: Til foråret venter 1/16-finalerne i Europa League efter 1-1 mod Club Brügge.

Efterfølgende erkendte han, at det måske var et indlæg til bagerste... Men det var lige meget denne aften. Da Pione Sisto sendte bolden helt op i krogen efter 27 minutters spil vidste alle på stadion, at midtjyderne var på vej til at fortsætte den gode fortælling, eventyret i Europa League, hvor klubben for første gang nogensinde havde nået gruppespillet. Nu var der måske endnu mere i vente...

Uafgjort var på forhånd tilstrækkeligt for FC Midtjylland og ville betyde avancement til 1/16-finalernes knockout-kampe, med mindre Legia Warszawa leverede et mirakel ude mod SSC Napoli. Det var derfor uden betydning, at belgierne hentede 1-1 på en header af Jelle Vossen. Den spanske dommers slutfløjt markerede slutningen på FCM's efterår men samtidig starten på et nyt og historisk kapitel for klubben.

Forud var gået en kamp, hvor midtjyderne havde været bedst i første halvleg, mens gæsterne kom klart bedst ud til de sidste 45 minutter. Et tungt tryk resulterede i en kæmpe hovedstødschance til Davy De Fauw, men André Rømer reddede på stregen. Herefter kom hjemmeholdet atter godt ind i kampen og viste, at den europæiske kampagne har lagt et ekstra lag på ulvenes spillemæssige formåen. Chancer var der i begge ender, men det blev ikke til mere end en enkelt scoring fra hvert hold.

FC Midtjylland går videre fra Europa League-gruppespillet som toer i puljen, hvis førsteplads Napoli snuppede med maksimumpoint. I det sideløbende opgør besejrede italienerne Legia Warszawa med 5-2.

Slutstillingen i Gruppe D:
SSC Napoli 18
FC Midtjylland 7
Club Brügge 5
Legia Warszawa 4

© Getty Images 500822436.

KAMPFAKTA:

Europa League, gruppe D, kamp 6/6:
FC Midtjylland – Club Brügge 1-1 (1-0)

27’ 1-0 Pione Sisto
68’ 1-1 Jelle Vossen

Advarsler:
52’ André Rømer, FCM
56’ Victor Vázquez, Brügge
67’ Jelle Vossen, Brügge
87’ Jakob Poulsen, FCM
90’ Mikkel Andersen, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM:
31 Mikkel Andersen – 28 André Rømer, 2 Kian Hansen, 4 Erik Sviatchenko, 70 Filip Novák – 3 Tim Sparv – 27 Pione Sisto (74’ Marcos Ureña), 7 Jakob Poulsen, 17 Kristoffer Olsson (90+2’ Jesper Lauridsen), 77 Daniel Royer – 10 Martin Pusic (83’ Paul Onuachu).
Bænk:
30 Andreas Raahauge, 26 Patrick Banggaard, 15 Jesper Lauridsen, 22 Mikkel Duelund, 11 Marcos Ureña, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 33 Paul Onuachu.

Brügge:
16 Sébastien Bruzzese – 19 Thomas Meunier, 44 Brandon Mechele (81’ Björn Engels), 24 Stefano Denswil, 2 Davy De Fauw – 3 Timmy Simons – 25 Ruud Vormer, 7 Victor Vázquez – 18 Felipe Gedoz (46’ Lior Refaelov), 22 José Izquierdo (62’ Leandro Pereira) – 9 Jelle Vossen.
Bænk:
38 Sinan Bolat, 6 Claudemir, 8 Lior Refaelov, 10 Abdoulay Diaby, 17 Leandro Pereira, 20 Hans Vanaken, 40 Björn Engels.

Dommer:
Javier Estrada (Spanien)

Tilskuere:
8.624 på MCH Arena

Kampens FCM-spiller:
Kristoffer Olsson