06.12.2015, 14:02 | Af: Administrator

U19 stred sig til sejr over Silkeborg

FCM U19 knækkede lokalrivalerne i en kamp, der blev præget af vejret. NK og Sterring stod for målene i 2-0 sejren.

"Afskyeligt", er nok den betegnelse, der bedst opsummerede vejret under U19-kampen mellem FCM og Silkeborg. Opgøret bød på uberegnelige kastevinde og regn i samtlige 90 minutter, og det satte et markant aftryk på kampens forløb.

I første halvleg spillede FCM op mod vinden. Det skete mod et Silkeborg-mandskab, der valgte at trække sig tilbage på banen og overlade initiativet til værterne. Det passede ulvene fint, men ligesom det var tilfældet for FCM U17, sled U19-holdet med at veksle overtag til åbne muligheder.

Det var både et udtryk for at Silkeborg forsvarede sig klogt, og at der manglede præcision i de afgørende øjeblikke - afleveringerne lå ikke helt præcist, og timingen af løbene var lidt ved siden af.

Derfor var det faktisk Silkeborg, der var farligst før pausen. Noget der ærgrede cheftræner Kenneth Andersen, fordi Silkeborgs chancer opstod på omstillinger eller efter FCM-fejl - altså de ting, holdet på forhånd burde være opmærksomme på. Til alt held har FCM en stærk sidste skanse i Daniel Raahauge. U19-landsholdskeeperen reddede blandt andet sit hold med en stærk aktion efter en Silkeborg-kontra.

Klarede paragrafferne i anden halvleg
Med det i mente var 0-0 ved pausen et godkendt udgangspunkt. Kenneth Andersen opfordrede sine spillere til at glemme første halvleg, og sørge for at anden halvleg kom til at forme sig helt anderledes - og sådan blev det også.

Med vinden i ryggen gik FCM U19 ud og lagde et tungt pres på silkeborgenserne, der blev mast helt ned omkring eget felt. Gloire Rutikanga erobrede bolden på egen banehalvdel og førte den hele vejen frem til Silkeborg-feltet, hvor han lagde bolden skråt ud til Rasmus Nissen. Det så ud som afleveringen blev lige yderlig nok, men fra en spids vinkel tævede "NK" bolden over i det lange hjørne. 1-0.

FCM slækkede ikke på presset, og bombarderede i resten af halvlegen Silkeborg-feltet med indlæg, både i åbent spil og efter standardsituationer. Det var en bevidst taktik, for de kraftige vindstød gjorde det stort set umuligt for det forsvarende hold at beregne, hvor bolden ville falde ned, og det gav nogle hektiske situationer i Silkeborg-feltet.

FCM U19 pressede kompromisløst på, og holdet stod langt oppe på banen. Det åbnede for Silkeborg-omstillinger, og når det lykkedes for gæsterne at komme ud af det første FCM-pres, måtte FCM-spillerne tage nogle lange returløb, der tærede på kræfterne.Hjemmeholdet var dog dygtige til at holde Silkeborg fra fadet, og med ti minutter igen, blev sækken snøret til.

Andreas Poulsen sendte et langt indkast ind i Silkeborg-feltet, hvor det var meningen, at Rasmus Nicolaisen skulle forlænge bolden videre med hovedet. Bolden ændrede imidlertid retning i vinden og dumpede ned for fødderne af FCM-forsvareren, han tog et træk til baglinjen og chippede bolden ind til Sterring, der headede 2-0 målet i nettet. Nydelig boldomgang af "Nico", der ellers er kendt for sin styrke i luftspillet.

Det var kampens afgørelse, og Kenneth Andersen glædede sig efterfølgende over sine spilleres måde at tackle de barske vejrforhold:

- Det er ikke nogen sag at spille fodbold, når der er 20 grader og en let brise, og og kombinationerne flyder. I dag var det vådt, blæsende og bolden opførte sig, som om den havde sin egen vilje, og alligevel går spillerne ud og får løst opgaven. Det viser karakter og sejhed, og det lunede på en kold dag, konstaterede FCM-træneren.

FCM U19 slutter efterårssæsonen af næste lørdag, hvor FCK kommer på besøg.

FC Midtjylland U19 - Silkeborg IF U19 2-0 (0-0)
47' 1-0 Rasmus Nissen (assist Gloire Rutikanga)
80' 2-0 Simon Sterring (assist Rasmus Nicolaisen)

Opstilling: Andreas Raahauge - Alexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Rasmus Nicolaisen, Andreas Poulsen - Gloire Rutikanga, Mads Olsen (65' Mads Vang), Nikolaj Kirk (75' Kristian Dirks Riis) - Mikael Anderson, Rasmus Nissen, Simon Sterring (81' Jákup Thomsen)