19.02.2015, 16:34 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Forårsstart - og hvad så?

FC Midjtyllands nye fankoordinator Peter Ross vil gennem foråret blogge her på siden. Direkte fra fan til fans.

Jeg hedder Peter Ross og er ny fankoordinator i FC Midtjylland. Hvad betyder det konkret, vil nogle nok spørge sig selv.

Kort sagt skal jeg varetage dialogen mellem fansene og klubben - både for dem af jer, der opholder sig i Stemningsområdet, men også for alle jer, der sidder på Faxe Kondi Tribunen eller andetsteds. Jeg skal være med til at udvikle stadionoplevelsen til glæde for os alle, således MCH Arena bliver et endnu bedre stadion at besøge end i forvejen.

Jeg kommer med en baggrund som tidligere formand for Black Wolves, den officielle fanklub. Inden da var jeg medstifter af Ultras Midtjylland og aktiv i tifo-gruppen, der har stået bag nogle af alle de store tifoer, vi har oplevet på MCH Arena gennem tiden.

Print-Selv-Billetter: FC MIDTJYLLAND - OB MANDAG D. 23. FEB. KL. 19.00 - KØB BILLETTER HER >>

Jeg har levet 15 af mine 25 år på tribunen for at støtte Hedens Drenge, så det er med en vis ballast, jeg har sat mig i stolen, men uden et bredt samarbejde bevæger vi os ingen steder. Derfor vil jeg i forårets løb komme så meget rundt på stadion som muligt for at høre om, hvad der bevæger sig på de forskellige tribuner, så vi i fællesskab kan udvikle os.

Nå, nok om mig.

Starten på forårssæsonen nærmer sig, og det er samtidig et kald til alle os fans om at komme ud af vinterhiet. Vi prøvede i sidste sæson at have samme gunstige position som inden dette forår. Vi førte Superligaen med et par point ned til AaB og FCK efter et flot efterår, og der bredte sig hurtigt en stemning af uovervindelighed i det midtjyske. Det kunne ganske enkelt ikke glippe. De sidste 15 kampe var blot en formalitet, inden vi skulle hæve trofæet i Haderslev efter den sidste kamp. Sådan gik det dog langt fra. Omstændighederne har vi alle vist kloget nok i, men hvad har vi fans kunnet lære af nedturen, således vi undgår en gentagelse i år? Det vil jeg sætte under lup her i min første blog.

1) Ydmyghed. De bedste resultater i klubbens historie er skabt, når alle involverede er gået ydmyge til opgaven. Vi er ikke Real Madrid eller Bayern München, der tromler hen over modstanderne. Men vi formår til gengæld at udrette små mirakler, når vi kender vores opgave og ikke tror, det hele af afgjort på forhånd. Dén viden skal vi fans tage med os ind i foråret. Det lyder som en kliché, men der findes ingen lette kampe, hvilket vi fik understreget flere gange i efteråret, hvor bl.a. FC Vestsjælland og Silkeborg IF voldte os store problemer på hjemmebane. Husker vi ydmygheden, kan vi nå langt, men begår vi samme fejl som sidste år og tror, foråret blot bliver en formalitet, kan der lige pludselig være lang tid til juni.

2) Arbejdsomhed. Resultaterne kommer ikke af sig selv. Det så vi i foråret, hvor tre hjemmekampe på stribe blev tabt og reelt spillede guldet i hænderne på AaB. Vi kom flyvende ud af starthullerne og nedlagde FCK med 5-1 i Parken, og når det kunne lade sig gøre, hvad skulle så kunne stoppe os? Vi glemte alle sammen ét af klubbens vigtigste kendetegn og ét af lokalområdets stolteste principper; arbejdsomheden. Vi kom på stadion med forventningen om, at FC Nordsjælland og OB skulle køres over, selvom det langt fra var givet på forhånd. Dén lektie skal vi huske i foråret, når bl.a. Hobro og Sønderjyske kigge forbi. Kommer vi på stadion med forventning om at blive underholdt i 90 minutter, risikerer vi samme resultat som sidste forår. Kommer vi i stedet med en ukuelig vilje til at bakke drengene 100 % op, selvom der måske står 0-0 efter 70 minutter, er jeg sikker på, vi alle bliver belønnede med en smal sejr, når modstanderne mærker presset fra de 8-10.000 tilskuere, der forhåbentligt vil fylde MCH Arena til forårets kampe.

3) Glæde. Kampdagene skal være en fest, og særligt når man spiller med om de sjove pladser, bør man skrue smilet på og lade sig begejstre. Dén glæde, det helt naturligt medfører at ligge i front, bør vi alle huske, når vi kommer på stadion. Kiggede man rundt på folk i løbet af sidste forår, lignede det til tider mere en begravelse end en indædt jagt på DM-guldet. Om forventningerne tyngede folk, tør jeg ikke gætte på, men vi bør tage ved lære af den sløje attitude. Ingen modstander har nogensinde frygtet en fjende, der står med krum ryg og bøjet nakke. Det er en klassisk midtjysk mentalitet, at man hellere bør tage sorgerne på forskud, da det ellers ikke er sikkert, man får dem. Skal vi ikke aftale, vi pakker dén mentalitet væk i foråret og i stedet lader os begejstre af vores hold, vores position i tabellen og den unikke mulighed for ædelt metal?

Hvis vi alle husker de tre ovenstående ting; ydmygheden, arbejdsomheden og glæden, er jeg sikker på, vi alle kommer et lille skridt nærmere vores alle sammens fælles drøm om guld til sommer. Der er ingen garantier i fodbold, men uden en indsats er det helt sikkert, vi ikke får nogen gevinst. Lad begejstringen skinne i gennem og klap lidt ekstra, når Kristian Bach Bak laver en glidende tackling, eller råb lidt ekstra højt, når Duncan sender en god afslutning mod mål - de små usynlige procenter vil måske i sidste ende være dem, der afgør tabellen til sommer, og hvem gider egentlig se Ståle Solbakken stå med pokalen? Jeg gider i hvert fald ikke!

Med ønsket om et fantastisk forår på MCH Arena,
Peter Ross