18.02.2015, 09:24 | Af: Administrator

Farlig jobjagt

Frank Kristensen stopper i FC Midtjylland – nu skal den civile karriere kickstartes

Først blev han en kær og elsket legende. Så var han savnet under sit eksil i Randers. Og endelig kom han hjem igen.

Men nu er det uigenkaldeligt slut med Frank Kristensens virke i Superligaklubben FC Midtjylland. Farlige Frank, der på det seneste har arbejdet som massør og angrebstræner, stopper i FCM.

- Det er noget, vi er blevet enige om i fællesskab. Jeg siger farvel nu, men det kan jo være, der bliver tale om et gensyn en skønne dag, lyder den fra den efterhånden 38-årige eks-måljæger og klublegende.

For FCM’s sportsdirektør Claus Steinlein er der tale om et vemodigt men også naturligt farvel.

- Vi er en ung klub, og som en der har været med siden begyndelsen i 1999 vil Frank altid have en unik status i FCM. Han har om nogen været en kontinuitetsbærer. Det var helt rigtigt, at han kom hjem og sluttede sin aktive karriere her, men nu er det måske også meget nærliggende, at han skal ud og prøve sig selv af et andet sted, siger Claus Steinlein.

Hvad fremtiden skal bringe, ved Frank Kristensen ikke. Men det må gerne blive noget med fodbold, unge mennesker og det, der blev hans unikke håndværk i en lang og glorværdig klubkarriere: kunsten at score mål.

- På et tidspunkt troede jeg, at jeg skulle være revisor. Men en højere handelseksamen fra 1998 er ikke meget værd i den branche, erkender en smilende Kristensen, der nu skal ud og banke på nogle døre.

- Jeg er ikke presset på den måde. Men jeg kan gode lide at have noget at rive i, og jeg skal i gang, inden jeg bliver for magelig. På den måde er det kun sundt at blive skubbet lidt, lyder det fra manden, der gerne vil dele ud af sin fodboldviden.

- Jeg kunne godt se mig selv på en idrætsefterskole, et sportscollege eller et andet sted, hvor unge beskæftiger sig med fodbold på et vist niveau, siger Frank Kristensen, der heller ikke afviser at gå trænervejen i seniorfodbolden, hvis noget interessant skylle byde sig til. I første omgang går han nu i gang med den formaliserede træneruddannelse i DBU-regi.

Som fodboldspiller blev han kendt for ikke just at gribe ud efter sin telefon, når journalisterne ringede.

- Det var nærmest et liv på lydløs, men nu må den sådan set godt ringe, siger måljægeren, der blev jobjæger.