27.02.2015, 13:52 | Af: Administrator

FCM Holding ønsker at forlade børsen

Majoritetsaktionær opfordrer til at beholde aktierne.

Efter en årrække som børsnoteret virksomhed på GXG Markets foreslår bestyrelsen i selskabet bag Superligaklubben FC Midtjylland og FCM Håndbold, FCM Holding A/S, at selskabets aktier afnoteres fra GXG Markets.

Ifølge formanden for FCM Holding A/S, Rasmus Ankersen, er der flere årsager til forslaget, der skal behandles og endelig vedtages på en ekstraordinær generalforsamling fredag den 27. marts.

- Det koster både penge og kræfter at være en børsnoteret virksomhed, og for vores vedkommende er omkostningerne uforholdsmæssigt store i forhold til de fordele, vi har ved at være noteret på GXG Markets, siger Rasmus Ankersen.

- En afnotering vil give virksomheden mulighed for at allokere flere penge til at opnå de langsigtede planer og strategier for FC Midtjylland og FCM Håndbold. Vi vil hellere bruge penge på at udvikle forretningen end at være noteret på børsen, uddyber Rasmus Ankersen.

Endelig er der - og har der historisk set - været en meget begrænset handel med FCM-aktier.

- Fodboldaktier er langt hen ad vejen aktier, man investerer i med hjertet snarere end som investerings-aktier, siger Rasmus Ankersen.

Frivilligt købstilbud
Vedtages det at afnotere aktierne på den ekstraordinære generalforsamling, har selskabets majoritetsaktionær, Matthew Benham, tilkendegivet en intention om at alle aktionærerne vil modtage et frivilligt tilbud om at kunne sælge deres aktier i selskabet.

Majoritetsaktionær Matthew Benham opfordrer dog aktionærerne til at beholde deres aktier.

- Det er vigtigt, at klubben bevarer de stærke bånd til egnen og lokalsamfundet og ikke mindst tilhængerne i FC Midtjylland og FCM Håndbold. Beholder man sine aktier, kan man deltage i fremtidige generalforsamlinger og dermed tage aktiv del i virksomhedens udvikling og fremtid. Det er vigtigt for mig, at vi er sammen om projektet, og at vi sammen bygger videre på det fundament, vi står på, siger Matthew Benham.