13.02.2015, 17:50 | Af: Administrator

God start ikke nok i lokalopgør

Mikkel Duelund bragte FC Midtjylland foran mod Viborg, men ulvene måtte se sig besejret af naboerne.

Det er nok længe siden, der har været så mange mennesker på bane fem i Vildbjerg. Men når der inviteres til lokalopgør mellem FC Midtjylland og Viborg, så kan selv en kølig vinterdag ikke holde de fodboldhungrende midtjyske fans hjemme.

Og de fik da også hurtigt noget at varme sig på, for allerede efter ti minutter sendte Mikkel Duelund med et fint venstrehug fra kanten af feltet FC Midtjylland i front. Og knap ti minutter senere var Razak Adebayo Odeyemi tæt ved at fordoble føring, da Marcos Ureña sendte en flad bold i feltet, men Viborg-keeperen afværgede på stregen.

Det var de sortblusede midtjyder, der sad på det meste i første halvleg, men efter 25 minutter måtte Lasse Heinze alligevel hive en god redning frem, da Virborgs Babajide Ogunbiyi kom højest på et hjørnespark. Et par minutter senere kunne Heinze dog ikke gøre noget, da Sebastian Andersson kanolerede bolden i mål direkte på frispark.

Sort uheld var det til gengæld, da halvlegens  sidste spark blev sendt af sted. Et frispark fra Sebastian Andersen blev rettet af i FCM-forsvaret, og så var Lasse Heinze prisgivet i målet. Forinden havde der ellers været fine muligheder til både Marcos Ureña og Razak Adebayo Odeyemi.

- Det ærgrer mig, at vi var bagud ved pausen, for vi havde chancerne til at være foran med to, og det skal holdet have ros for. Vi skabte mulighederne til at få scoret målene, lyder det fra træner Lars Friis.

Mens FC Midtjylland havde dikteret slagets gang i første halvleg, så var det de grønblusede, som styrede det mest i kampens sidste 45 minutter, og blot fem minutter inde i anden halvleg udnyttede de et koks hos ulvene til at bringe sig på 3-1.

Et par gode midtjyske muligheder blev det dog også til ved Mikkel Duelund og indskiftede Babajide David, men hvor den sidste skarphed manglede hos hjemmeholdet, var den der til gengæld hos Viborg, der i kampens sidste tyve minutter fik gjort det til både 4-1 og 5-1.

- Det er aldrig acceptabel at tabe 5-1. Men når det er sagt, så sluttede vi af med et ungt hold den sidste halve time, hvor vi havde skiftet nogle af vores rutinerede spillere ud, og det gjorde, at vi kom til at mangle erfaring og duelstyrke, siger Lars Friis, der glædede sig over, at klubbens mange unge spillere kom i aktion foran klubbens fans.

Lørdag eftermiddag skal FC Midtjylland igen i kamp, når det glæder kampen mod de norske mestre fra Molde på MCH Arena klokken 15.00. Der er fri entre til opgøret, som er den sidste test, inden Alka Superligaen skydes i gang mandag den 23. februar mod OB ligeledes på hjemmebane.

FC Midtjylland – Viborg FF 1-5 (1-2)
1-0 Mikkel Duelund
1-1 Sebastian Andersen
1-2 Sebastian Andersen
1-3 Lukas Lerager
1-4 Alhaji Gero
1-5 Elson Hooi

Start-11: Lasse Heinze, André Rømer (60' Alexander Munksgaard), Francis Dickoh, Rasmus Lauritsen, Frederik Møller, Izunna Uzochukwu (60'Babajide David), Jonas Gemmer, Mikkel Duelund (85' Mikkel Frankoch), Marcos Ureña (75' Rasmus Nissen), Marco Larsen, Razak Adebayo Odeyemi (85' Simon Sterring)