16.02.2015, 13:10 | Af: Administrator

Jürgensen fik landsholdsdebut på La Manga

FC Midtjyllands Nikolaj Kirk og Malte Jürgensen fik vist sig frem på U17-landsholdets tur til La Manga, hvor de unge talenter spillede tre kampe.

Varmegrader tæt på frysepunktet har i syv dage været skiftet ud med solens varme stråler for Nikolaj Kirk og Malte Jürgensen, der til dagligt gør sig på FC Midtjyllands U17-hold.

De to har nemlig været med det danske U17-landshold på La Manga, hvor holdet har spillet tre træningskampe mod Norge, Sverige og Polen.

Turen til det sydspanske gav debut til Malte Jürgensen, der fik hele kampen i det danske forsvar mod Norge, der sluttede uafgjort 2-2.

 - Det var stort at være med fra start, og det var fedt at stå og synge nationalsangen. Fodboldmæssigt er jeg stærkt tilfreds, men der skal bygges lidt på konditionelt og i duellerne, siger Malte Jürgensen.

- Det har været fedt at være af sted og være sammen med drengene, og både kampmæssigt og træningsmæssigt er det gået fint, opsummerer Jürgensen, der tidligere været med til landsholdssamlinger, men for første gang kom i kamp i rødt og hvidt.

I kamp var Nikolaj Kirk tre gange på turen. Han spillede en halv time i 1-1-kampen mod Sverige, mens det blev til en halvleg mod Norge. I 1-0-sejren over Polen var midtbanespilleren med fra start og spillede en kampen.

- Det har været en god tur. Vi har fået gode resultater og kan rejse ubesejret hjem. Vi formåede desværre ikke at vinde de to første kampe, men vi leverede gode indsatser, noterer Nikolaj Kirk sig.

- Vejret har været godt, og det var et lækkert sted, vi var i Sydspanien. Det har været fedt at være en del af truppen, som var lidt anderledes denne gang med fem debutanter. Vi har lært hinanden bedre at kende, og turen har givet nogle gode træninger på et højt niveau og givet god matchning i kampene, siger Kirk.

Næste opgave for U17-landsholdet er en træningssamling fra den 27/4 -29/4, hvor man møder Hamburger SV's U19-hold på tyskernes træningsanlæg.