26.02.2015, 08:25 | Af: Administrator

Karantæne til tre uromagere

Trio udelukket fra favoritklub i et år – mindst.

Tre unge må belave sig på en længerevarende ufrivillig skilsmisse fra FC Midtjylland. De gjorde nemlig alle uheldigt opmærksom på sig selv i forbindelse med træningskampen mod Viborg FF i Vildbjerg for nylig – og det udløser nu langvarige karantæner til dem.

- De kastede med øldåser, tændte romerlys og provokerede både politi og kontrollører. Efterfølgende har FCM tildelt dem karantæne fra al fodbold i FCM-regi i mindst et år, forklarer FCM’s sikkerhedschef Anders Bach Jensen. Ud over karantænen kan trekløveret se frem til bøder fra politiet.

- Der sker så meget positivt i og omkring FC Midtjylland lige nu, at vi ikke har brug for den slags. Vi lægger maksimal afstand til begivenhederne i Vildbjerg, og vi betragter ikke unge, der opfører sig sådan, som tilhængere af FCM, lyder det fra kommunikations- og marketingdirektør i FCM Hans Krabbe. Han bakkes op af Thomas Mikkelsen, formand for den officielle fangruppe Black Wolves

- Det var en pinlig opførsel. Det viser, at de ikke aner, hvad det her drejer sig om. De tror, de er uundværlige for FCM. Men fortsætter den slags, bliver de bare fjernet af politiet, og på den måde hjælper de jo ikke klubben. Jeg var faktisk flov over at være FCM-tilhænger i Vildbjerg, siger Thomas Mikkelsen.

Peter Ross, fankoordinator i FCM, fornemmer, at det især er de helt unge, der ikke er klar over konsekvenserne af deres opførsel.

- De tre kommer ikke til at opleve, at deres yndlingsklub måske bliver dansk mester. Og de kommer heller ikke til at se eventuelle europæiske kampe til efteråret. Jeg tror, de føler sig urørlige. Men der er regler at følge, også i forbindelse med træningskampe. Bliver de ikke fulgt, har det konsekvenser, siger Peter Ross.