14.02.2015, 16:53 | Af: Administrator

Nederlag i sidste test

Chancerne til mål var der, men FC Midtjylland måtte se sig slået med 0-2 af de norske mestre fra Molde.

Vinterkuldens tænderklapren blev byttet ud med varm kakao og lune pølser, da FC Midtjylland lørdag tog imod norske Molde på MCH Arena. Det var midtjydernes sidste testkamp, før det igen går løs i Superligaen, og derfor stillede trænerteamet i noget, der lignede stærkeste opstilling. I pausen byttedes Martin Pusic ud med Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Det åbnede kedeligt for hjemmeholdet. Efter kun syv minutter blev Johan Dahlin udvist for at bruge hænder uden for feltet, og Molde fik tildelt frispark i en gunstig position. I første omgang var hverken dommerne eller de to holds spillere og trænere enige om udvisningen, og da det samtidig blot var en testkamp, blev det røde kort omstødt til et gult ét af slagsen efter et par minutters diskussion.

Og at måtte beholde Dahlin på banen blev straks efter en gevinst for hjemmeholdet. På det direkte frispark fra Vegard Forren leverede svenskeren en klasseredning.

Der gik dog ikke længe, før nordmændene alligevel bragte sig foran. Angrebstalentet, Ola Kamara, kom fri i højresiden og chippede bolden i mål til 0-1. Blot et enkelt minut senere kunne ’Sly’ dog have skabt balance, men han sparkede lige på Ørjan Nyland.

Endnu en god FCM-chance blev det også til. Efter 40 minutter kom Kristian Bak fri i feltet, rundede en Molde-spiller og afsluttede med venstrebenet – desværre lige på keeper Nyland.

I pausen kom Duncan ind for Pusic, og i anden halvlegs åbning blev det til chancer til både ham og Pione Sisto.

Udvist igen
Knap en time henne kom Johan Dahlin endnu engang i dommer Michael Tykgaards fokus. Den svenske keeper begik frispark uden for feltet, og Tykgaard kvitterede med et gult kort og dermed rødt. Denne gang fik Dahlin ikke lov at slippe for turen i omklædningsrummet, og dermed oplevede keeperen noget så sjældent som to udvisninger i samme fodboldkamp.

Undertal slap midtjyderne dog for. Ind kom Jakob Haugaard, men han kunne ikke gøre meget ved ligeledes indskiftede Thomas Bendiksens frispark. Skuddet blev rettet af i muren og gik ind midt i målet til 0-2.

Langsomt herefter løftede FCM’erne både farten og træfsikkerheden i spillet, men de store chancer udeblev, og det sluttede 0-2 på MCH Arena.

FCM er nu færdige med vinterens testkampe. Om ni dage går det igen løs i Superligaen, når OB gæster MCH Arena.

KAMPFAKTA:

Træningskamp: FC Midtjylland – Molde FK (Norge) 0-2 (0-1)
11’ 0-1 Ola Kamara
59’ 0-2 Thomas Bendiksen

Advarsler:
7' Johan Dahlin, FCM
35’ Patrick Banggaard, FCM
57’ Johan Dahlin, FCM

Udvisninger:
Johan Dahlin, FCM (to gange gult kort)

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 16 Johan Dahlin, 3 Tim Sparv, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (71’ Izunna Uzochukwu), 10 Martin Pusic (46’ Morten ’Duncan’ Rasmussen), 15 Jesper Lauridsen, 26 Patrick Banggaard, 27 Pione Sisto (74’ Babajide David), 32 Kristian Bach Bak (84’ André Rømer), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 14 Jakob Haugaard, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 12 Alexander Munksgaard, 28 André Rømer, 30 Mikkel Frankoch, 42 Babajide David, 43 Izunna Uzochukwu

MFK: 12 Ørjan Nyland, 4 Ruben Gabrielsen (46’ Per Egil Flo), 7 Harmeet Singh, 8 Fredrik Gulbrandsen (25’ Tommy Høiland), 9 Mattias Moström (46’ Amidou Diop), 11 Ola Kamara, 14 Martin Linnes, 16 Etzaz Hussain (46’ Joona Toivio), 23 Knut Olav Rindarøy (46’ Thomas Bendiksen), 24 Mohamed Elyounoussi (66’ Agnaldo Moraes Junior), 25 Vegard Forren.
Bænk: 1 Ethan Horvath, 3 Amidou Diop, 5 Joona Toivio, 10 Thomas Bendiksen, 15 Per Egil Flo, 20 Tommy Høiland, 21 Agnaldo Moraes Junior.

Tilskuere:
Ca. 500

Dommer:
Michael Tykgaard