20.02.2015, 13:04 | Af: Administrator

Ny fansang: Sammen vi står

Tæt samarbejde mellem fans og lokale musikere har skabt en ny fansang til det midtjyske fodboldpublikum.

Der kommer til at lyde nye toner, når FC Midtjylland mandag aften skyder anden halvdel af sæsonen i gang på hjemmebane mod OB. Og det bogstaveligt talt for ud gennem højtalerne møder der tilskuerne nye toner, inden spillerne løber på banen.

"Sammen vi står" hedder den nye fansang, som Henrik Volf og Rasmus Steenberg i tæt samarbejde med klubbens fans har skrevet. Sangen får officiel premiere mandag aften til forårspremieren og vil blive spillet, lige inden spillerne løber på banen.

LÆS OGSÅ: "Alt om kampen" FCM vs OB

- Vi håber, at hele stadion rejser sig, når sangen spilles og tilskuerne tager halstørklæderne over hovedet og stemmer i specielt i det sidste vers. Sangen er lavet på dansk, fordi vi håber og tror på, at vi kan få folk til at synge med. Folk skal smide hæmningerne og vise deres stolthed, lyder budskabet fra Søren Ross, bestyrelsesmedlem i Black Wolves og medforfatter på sangen.

SE OGSÅ: Se og hør fansangen "Sammen vi står"

- Jeg vil opfordre folk til at lære teksten og stemme i, når den bliver spillet på mandag. Der er brugt mange kræfter på at få skabt en ny sang, og vi håber, at folk giver den maksimalt gas på tribunerne, siger Søren Ross.

Kendte fodboldsange er analyseret ned i detaljen, og derfra har man arbejdet sig frem til den nye sang, hvor især det sidste vers lægger op til at hele MCH Arena synger med.

- Det har været fantastisk at arbejde sammen med fansene om sangen. Man mærker virkelig, at klubben betyder noget for dem. Det var vigtigt, at de var en del af processen. Vi drømmer om, at hele stadion om nogle år brøler med på sangen, siger Henrik Volf.

I sangen indgår også et rapstykke af Player'n, en lokal rapper fra Ikast, og det har betydet meget for Volf, der selv  er stemmen i sangen, at få ham med.

- Player'n snakker det samme sprog, som dem der står på lægterne. Det er et sprog, de forstår, og det har været væsentligt for sangen at få det med, slutter Henrik Volf.

Mandag aften optræder Henrik Volf live med sangen på MCH Arena.

Det skal du synge
Du er mit lys
Du er min drøm
Du er min styrke
Der fører mig frem
Du er mit land
Sammen vi står
Herfra min verden går