23.02.2015, 19:57 | Af: Administrator

Overbevisende forårsåbning

Midtjyderne fra FCM tog fornemt hul på forårssæsonen med en hjemmesejr på 3-0 over OB.

Med weekendsejre til de nærmeste konkurrenter fra Randers og F.C. København var der pres på FC Midtjylland fra første fløjt, da forårssæsonens første runde blev lukket med mandagsopgøret mellem FCM og OB. Kravet fra både fans og medier var en sejr, således at de henholdsvis otte og ni points forspring kunne fastholdes.

FC Midtjylland måtte stille uden en skadet Pione Sisto, og i stedet udgjordes kanterne af Sylvester Igboun og Petter Andersson, der ellers normalt huserer på den offensive midtbane. I angrebet havde nytilkomne Martin Pusic vundet duellen over Morten ’Duncan’ Rasmussen, der endnu ikke er helt i gear oven på sin skade. Duncan var dog med på bænken. I målet var også en ny mand, nemlig svenske Johan Dahlin.

Gæsterne stillede også med en række nye folk. Hallgrimur Jonasson, der i vinterens transfervindue er kommet til Ådalen fra SønderjyskE på en fri transfer, og Haakon Skogseid var med i bagkæden, og Kenneth Zohore lå på toppen.

Østrigsk-kroatiske Pusic viste flere prøver på sin ærgerrighed, løbevillighed og vindervilje, men det var en anden arbejdsom FCM’er, der åbnede målscoringen godt midtvejs i første halvleg. Sylvester Igboun kom fri i feltet og dirigerede elegant bolden forbi Mads Toppel med pandebrasken, og så stod der 1-0 til FC Midtjylland.

’Sly’ var tæt på at fordoble kort efter. Først rundede han en forsvarer og bragte sig selv i en favorabel skudposition omkring straffesparkspletten, men nigerianeren kiksede efterfølgende sin afslutning.

Midtjyderne havde siddet solidt på begivenhederne og flere gange presset sine fynske gæster, men i en omstilling ville fynboerne også være med. Jim Larsen pressede Kenneth Zohore ud i en spids vinkel, men alligevel traf den store angriber ydersiden af stolpen med sit knaldhårde venstreben.

Anden halvleg gik lidt mere stille for sig, men efter en times spil satte Petter Andersson lidt gang i løjerne. Først fandt han Jakob Poulsen i dybden til en farlig mulighed, og umiddelbart efter fandt han Martin Pusic, der dog måtte lade sit første FCM-mål vente på sig.

2-0-målet lod dog ikke vente længe på sig af den grund. Erik Sviatchenko, der sammen med Jim Larsen var foretrukket i centerforsvaret, var først over en løs bold efter et hjørnespark, og FCM’s nye nummer fire kunne lægge bolden ind til 2-0.

Knap 10 minutter senere var det farvel og tak til Martin Pusic, der efter en ihærdig indsats i sin debut blev klappet af banen af mere end 7.600 fremmødte tilskuere. Ind kom Morten ’Duncan’ Rasmussen, og han gjorde sit til at blive foretrukket i startelleveren næste gang. Et par minutter før tid headede han et hjørnespark i kassen til 3-0 og en endelig afgørelse på kampen.

I overtiden bød både Rilwan Hassan og Jakob Poulsen sig til med store chancer, men det blev ved 3-0, tre point og svar på tiltale over for omverdenen. FCM er klar til guldkamp.

 

KAMPFAKTA

Superligaen, runde 18:
FC Midtjylland – Odense Boldklub 3-0 (1-0)

24’ 1-0 Sylvester Igboun
63’ 2-0 Erik Sviatchenko
89' 3-0 Morten 'Duncan' Rasmussen

Advarsler:
32’ Tim Sparv, FCM
59’ Ari Skulason, OB

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 16 Johan Dahlin, 3 Tim Sparv, 4 Erik Sviatchenko, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson, 10 Martin Pusic (71’ Morten ’Duncan’ Rasmussen), 15 Jesper Lauridsen, 32 Kristian Bach Bak (83’ André Rømer), 43 Izunna Uzochukwu (62’ Rilwan Hassan), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 14 Jakob Haugaard, 9 Morten ’Duncan’ Rasmussen, 11 Marcos Ureña, 19 Marco Larsen, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 36 Rilwan Hassan.

OB: 17 Mads Toppel, 4 Hallgrimur Jonasson, 5 Lasse Nielsen, 7 Emil Larsen (81’ Lucas Jensen), 8 Martin Spelmann, 9 Rasmus Falk, 18 Azer Busuladzic (74’ Jacob Schoop), 19 Mikkel Desler, 22 Ari Skulason (74’ Lasse Kryger), 25 Kenneth Zohore, 28 Haakon Skogseid.
Bænk: 1 Emil Ousager, 2 Mikkel Kirkeskov, 11 Lucas Jensen, 13 Vladimir Dvalishvili, 15 Lasse Kryger, 16 Jacob Schoop, 26 Daniel Høegh.

Dommer:
Michael Tykgaard

Tilskuere:
7.602

Kampens FCM-spiller:
Sylvester Igboun