12.02.2015, 19:47 | Af: Administrator

U17 i gavehumør i Vejen

Andreas Murbeck bragte FCM i front, men to foræringer i slutfasen gav AB sejren i træningskampen torsdag eftermiddag

Torsdagens træningskamp mod AB blev afviklet på kunstgræs ved Vejen Idrætscenter, og FCM U17 stillede op til kampen uden en række profiler, idet Malte Jürgensen og Nikolaj Kirk er med U17-landsholdet i Spanien. Det skulle Mikael Anderson også have været, men det blev spoleret af en skade, der også holdt ham ude af torsdagens kamp.

Nicolai Damkjær, Mikkel Jakobsen og Sebastian Buch Jensen er i Irland med U16-landsholdet, og endelig var Mads Friis blevet syg, hvilket efterlod seksten mand, der, ligesom i de foregående træningskampe, deltes om spilletiden.

I en chancefattig første halvleg satte FCM U17 sjællænderne under pres. Spillet var sådan set også ganske pænt, men ofte løb tingene ud i sandet, når FCM U17 nærmede sig AB's felt.

Efter pausen fik FCM U17 hævet kvaliteten, og midtvejs i halvlegen kom føringsmålet også. Jonathan Christensen tog et frispark kort, og så blev bolden sendt ind i feltet, hvor svenske Andreas Murbeck sparkede bolden ind ved den bagerste stolpe.

AB havde dog ikke til sinds at tage tomhændede tilbage til Sjælland, og det gav en urolig og tempofyldt slutfase. Efter 70 minutter gik Simon Petersen og en forsvarsspiller galt af hinanden ved baglinjen, og det gav en uventet chance til en AB'er, der snuppede bolden og udlignede.

Det blev imidlertid ikke kampens sidste fejl, for i sidste minut af den ordinære spilletid, fik en FCM'er lavet en for kort tilbagelægning. Den blev opsnappet af en AB'er, der prompte straffede fejlen ved at score til 2-1, hvilket også blev kampens resultat - en flot skalp for Gladsaxe-klubben, der til dagligt spiller i U17 Divisionen.

Nyt presspil på skemaet
Cheftræner Svend Graversen var ikke sen til at rose AB for den passion og vilje til at vinde, som de lagde for dagen, mens han var lidt mere forbeholden over for sine egne spilleres indsats:

- I de hidtidige kampe har alle spillere fået muligheden for at vise sig frem, men i den næste kamp kommer vi til at stille med et hold, der formentlig vil være meget tæt på startopstillingen til ligakampene. Kampen i dag var en blandet pose bolcher. Der er nogle spillere der griber chancen, men der er også nogle, der viser, at de fortsat har noget at arbejde med, udtalte FCM-træneren efter kampen.

Under opstarten har U17-holdet øvet sig på at kunne variere det normale presspil (hårdt og højt) med et lavt presspil, der giver holdet mulighed for i perioder at hive ny luft ned i lungerne, samt bryde modstanderne, når de står højt på banen. I de kommende uger skifter fokus til at få den afgørende skarphed ind i spillet på modstandernes banehalvdel, ligesom der vil blive terpet standardsituationer.

Næste træningskamp for U17 er mødet med SønderjyskE lørdag d. 21/2 kl. 13.00 på Wunderelf Arena.

FC Midtjylland U17 - AB U17 1-2 (0-0)
63' 1-0 Andreas Murbeck
70' 1-1 AB
80' 1-2 AB

Truppen til kampen: Oliver Ottesen, Simon Petersen - Andreas Murbeck, Aksel Smith-Petersen, Andreas Jespersen, Sebastian Nielsen, Mathias Nors, Gustav Kjeldsen - Victor Torp, Jonathan Christensen, Mads Carlson, Andreas Poulsen, Sebastian Hairing Lodahl, Mads Olsen - Mads Vang, Oliver Enevoldsen

Billede: JPS Photo