08.03.2015, 18:04 | Af: Administrator

Duncan blæste vestjyderne omkuld

Esbjerg blev sendt hjem til Vestkysten med 3-0. Morten Duncan nettede to gange.

Med 3-1 til FCK i københavnerderbyet i Parken skulle FC Midtjylland hente alle tre point mod Esbjerg i søndagens hjemmekamp, hvis klubben skulle holde fast i forspringet på ni point.

Martin Pusic havde haft lidt skadesproblemer i optakten, og Riddersholm tog ingen chancer. Østrigeren måtte starte på bænken mod sin tidligere klub, og i stedet fik Morten ’Duncan’ Rasmussen sin første start i det nye år.

Og den start udnyttede angriberen, ja, fra start. Duncan snød offside-fælden på et frispark fra Jakob Poulsen og headede bolden uden om Martin Dúbravka til en tidlig FCM-føring.

Ikke mange chancer blev det til i halvlegens løb, men vestjydernes Robin Söder traf oversiden af overliggeren med et smart chip, lige som Duncan også var lige ved at bryde igennem til endnu en scoring. Han var dog hurtig til at revanchere sig for den missede mulighed, for få øjeblikke efter kom han alene med Martin Dúbravka, og med en kølig inderside lagde han bolden i nettet via fjerneste stolpe. Igen kom oplægget fra Jakob Poulsen.

Med 2-0 ved pausen behøvede FCM ikke jagte, men efter en smart udført frisparkskombination kunne føringen være blevet øget kort inde i anden halvleg. Erik Sviatchenko kom til bolden, men hans træf blev så skævt, at det nærmere lignede en clearing. Dermed kom han ikke på tavlen for anden hjemmekamp i træk.

Gæsterne var tæt på at reducere umiddelbart efter, da Jim Larsen ramte bolden helt skævt og testede sin egen keeper. Johan Dahlin var dog vaks og fik pareret.

Knap midtvejs i anden halvleg blev Jim Larsen nedlagt i feltet, og Jens Maae pegede på pletten. Morten 'Duncan' fik dog ikke muligheden for at lave hattrick. Sylvester Igboun sendte Dúbravka den gale vej, men til gengæld sendte han også selv bolden forbi opstanderen.

Det var det sidste, MCH Arenas grønsvær så til Duncan denne aften, da han efterfølgende blev udskiftet med Martin Pusic. Men Duncans målscorerrolle blev snart overtaget af Petter Andersson, der med hjælp fra undersiden af overliggeren og efterfølgende en Esbjerg-fod fik pandet bolden over stregen til 3-0 og noget, der lignede en afgørelse.

4-0 kunne det også være blevet med lidt mere skarphed og kynisme, men i en kontra, sat i gang af Pusic, var Sylvester Igbouns aflevering mod en fremstormende Kristian Bak for upræcis. ’Sly’ lagde til gengæld en sukkerbold til rette for indskiftede Marcos Ureña, netop som stadionuret ramte overtiden, men også her glippede muligheden for 4-0; tæt under mål sparkede costaricaneren klokkerent forbi bolden.

Det blev ved 3-0 til hjemmeholdet, der dermed opretholder afstanden på ni point ned til F.C. København.

KAMPFAKTA:

Superligaen, runde 20: FC Midtjylland - Esbjerg fB 3-0 (2-0)

9' 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen
43’ 2-0 Morten 'Duncan' Rasmussen
74‘ 3-0 Petter Andersson

Advarsler:
29’ Rilwan Hassan, FCM
32’ Erik Friberg, EfB
64’ Jonas Knudsen, EfB
65’ Kristian Bach Bak, FCM
84‘ Daniel Larsson, EfB
85‘ Petter Andersson, FCM

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 16 Johan Dahlin, 3 Tim Sparv, 4 Erik Sviatchenko, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen (81’ Marcos Ureña), 8 Petter Andersson, 9 Morten 'Duncan' Rasmussen (67’ Martin Pusic), 15 Jesper Lauridsen, 32 Kristian Bach Bak, 36 Rilwan Hassan (58’ Marco Larsen), 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 14 Jakob Haugaard, 10 Martin Pusic, 11 Marcos Ureña, 19 Marco Larsen, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 43 Izunna Uzochukwu.

EfB: 30 Martin Dúbravka, 2 Michael Jakobsen (27’ Kevin Mensah), 3 Daniel Stenderup, 8 Jeppe Andersen, 15 Ryan Johnson Laursen, 18 Erik Friberg (75’ Casper Nielsen), 19 Michael Älmebäck, 20 Hans Henrik Andreasen, 23 Jonas Knudsen, 27 Robin Söder (63’ Lasse Rise), 32 Daniel Larsson.
Bænk: 35 Jonas Jensen, 10 Emil Lyng, 11 Lasse Rise, 17 Casper Nielsen, 21 Jerry Lucena, 22 Mohammed Fellah, 33 Kevin Mensah.

Dommer:
Jens Maae

Tilskuere:
9.190

Kampens FCM-spiller:
Morten 'Duncan' Rasmussen