05.03.2015, 11:59 | Af: Administrator

Fankoordinatorens blog: Klar, parat... Eller er vi?

Så kom vi endeligt i gang! Der er altid en masse spørgsmål forbundet med en forårspremiere, når ligaen har ligget stille i 2-3 måneder.

Er spillerne klar? Rammer vi vores niveau? Slår ny-indkøbene til? Kommer vi godt fra land? Heldigvis kunne vi sætte hak ud for alle spørgsmålene. OB blev spillet ud af MCH Arena, og vi kunne gå hjem med en sikker 3-0 sejr i tankerne.

Den gode start blev fulgt op i weekenden mod Brøndby, hvor vi oven i købet fik udbygget forspringet til de nærmeste konkurrenter i tabellen - så nu er guldet vel afgjort? Det kunne man i hvert fald fristes til at tro, hvis man læser sportssektionerne i de danske aviser. Lad os dog lige slå koldt vand i blodet!

Populært siger man, der venter os 14 finaler, inden noget som helst er afgjort (jeg er her fristet til at indskyde, jeg ikke håber, det er tilfældet, hvis man skeler bare lidt til vores finale-historik...) - og den første finale kommer allerede på søndag, når vi får besøg af Esbjerg. Det bliver en svær kamp både på banen og lægterne. For Esbjergs fans er de tre årlige opgør mod os at betegne som årets vigtigste, så de vil helt sikkert møde talstærkt frem og give alt, de har.

Det bliver vores fælles opgave at vise dem, de ikke får noget nævneværdigt med hjem til Vestkysten, præcis som det har været tilfældet de seneste 17 gange, de har været på besøg. Ikke siden 9/9 2001 har de præsteret at få fuldt udbytte af anstrengelserne, hvilket skete i en kamp, hvor en meget ung Jakob Poulsen i øvrigt fik sin debut for EfB. Dén slags overlegen statistik er guf overfor en modstander, der ikke lader én eneste chance, for at fremhæve sit mindreværdskompleks, passere forbi. Jeg vil ikke bruge mere spalteplads på esbjergenserne nu, men i stedet vende fokus tilbage på de ting, vi selv skal arbejde med.

Jeg har lidt provokerende kaldt denne udgave af min blog for "Klar, parat... Eller er vi?", for er vi egentlig klar ude på lægterne? Til sidste uges opgør mod OB dukkede der 7.602 tilskuere op på MCH Arena. Isoleret set et pænt tilskuertal på en råkold mandag aften, der sjældent er ret attraktiv, særligt ikke for børnefamilier, men skal vi stille os tilfredse? Jeg synes det ikke! Vi ligger historisk godt placeret i tabellen og har vundet 10 hjemmekampe i streg med en målscore på 23-6 - bør vi som fans ikke belønne det med fuldt hus? De fans, der mødte frem til OB-kampen, leverede en fremragende kulisse med en højlydt vokal opbakning, der tydeligt blev mærket nede på grønsværen, hvilket jeg gerne vil rose.

Stemningsområdet var der uden tvivl fra første sekund, og det billede ser vi forhåbentligt resten af foråret - det kan potentielt blive guld værd! 7602 tilskuere skulle dog gerne transformeres om til ca. 11.000 indenfor få kampe, således vi kan melde udsolgt på hele stadion fraregnet udebaneområdet. Formår vi ikke det, tør jeg godt gå så langt som at sige, vi her i området ikke har forstået en pløk af, hvad drengene på banen reelt er ved at udrette i denne sæson - og historieskrivning er vel altid lidt sjovere at deltage i frem for blot at læse om dagen derpå, ikk'?

Som midtjyder har vi gerne den holdning, at vi lige skal se tingene an, inden vi springer ud i noget. Om tre måneder er det hele afgjort, og så er det lidt sent at melde sig under fanerne. Hvor meget mere skal Sviatchenko, Igboun og kompagni bevise, før vi lader os begejstre og viser dem vores støtte? Guldduellen bliver hurtigt kedelig, hvis det hele skal begrænse sig til avisskriverier, frokostpause-snak og tv-debat. Kom i stedet ud af stuerne og ud på stadion, hvor duften af græs og sved for alvor får Alka Superligaen til at leve!

Foråret spirer så småt frem, og solen viser sig oftere i disse dage, end vi længe har været forkælet med, så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk på søndag? Forårsfornemmelser og fodboldoplevelser lyder umiddelbart ret godt i mine ører! Ta' kæresten, vennerne, naboen, kollegerne eller nogle helt andre med på stadion og lad os i fællesskab vise omgivelserne, at vi ude på lægterne kan matche det høje niveau, som vores sortklædte helte præsterer nede på græsset!

Med ønsket om fyldte tribuner på søndag,
Peter Ross