29.03.2015, 17:26 | Af: Administrator

FCM til stærkt besat talentturnering i Schweiz

Akademiet er for anden gang i træk inviteret til U18-turneringen Torneo Bellinzona, der i år har deltagelse af hold som Inter, Atletico Madrid og Tottenham.

Bellinzona ligger i naturskønne omgivelser for foden af de schweiziske alper, og er først og fremmest kendt for sine tre borge - Castelgrande, Montebello og Sasso Corbaro - der under et er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Det er dog ikke interessen for middelalderens byggekunst, der driver den 23 mand store FCM-delegation, der på tirsdag drager sydpå. I stedet skal ekspeditionsstyrken forsøge at leve op til sidste års gode præstation, hvor FCM hjemtog bronzemedaljerne efter en sejr over Basel i den sidste kamp.

- Vi kender selve turneringen fra sidste år, men ellers kender vi ikke det store til modstanderne, og det er sådan set en del af formålet – at spillerne møder en anden form for fodbold de er vant til, og at de skal tilpasse sig nogle nye forhold, siger Kenneth Andersen.

Turneringen løber af stablen fra 2/4 – 6/4, og lodtrækningen har artet sig sådan at ulvene havnet i pulje med mexicanske Tijuana, de forsvarende mestre fra Inter og endelig det tjekkiske storhold Slavia Prag

Cheftræneren glæder sig til udfordringen, og knytter følgende bemærkninger til de tre modstandere:

- Tijuana er gruppens ubekendte. Det er en ny klub, dannet i 2007, men de klarer sig godt og fører pt. den mexicanske liga. Deres forskellige talenthold ligger også med i troppen.

- Inter kender vi anderledes godt. Vi mødte dem i semifinalen sidste år, en tæt kamp som vi tabte på et straffespark. De er forsvarende mestre, og så sent som i februar vandt de Torneo Viareggio, en anden stor talentturnering, med flere af de samme spillere på holdet. Et meget stærkt hold.

- Slavia Prag er et tjekkisk traditionshold, der ved flere lejligheder har kvalificeret sig til de europæiske gruppespil. Deres U17 og U19 hold ligger begge nr. 4 i deres respektive rækker.

I den anden pulje mødes Tottenham, Atletico Madrid, Lokomotiv Moskva og det lokale ”landshold” Team Ticino, der nåede finalen sidste år.  Kenneth Andersen vurderer, at turneringen er stærkere besat end sidste år, hvor der var et par lidt blødere hold i form af kroatiske Rijeka, Metalurg Skopje og et japansk skolehold.

Kampene ved Torneo Bellinzona spilles over 2*30 minutter, med maksimalt fire indskiftninger undervejs. Selvom det er en U18-turnering, må holdene have tre spillere fra årgang 96’ere i truppen (og på banen samtidig). Hos FCM er valget faldet på Rasmus Lauritsen, David og Michael.

Program for puljekampene:
Torsdag kl. 20.30 FCM – Tijuana
Fredag kl. 20.30 Inter – FCM
Lørdag kl. 16.00 FCM – Slavia Prag

Herefter slutspil/placeringskampe søndag og mandag.

Truppen: Andreas Raahauge, Oliver OttesenAlexander Munksgaard, Rasmus Lauritsen, Malte Jürgensen, Anders Hagelskjær, Rasmus Nicolaisen, Kristian Dirks Riis, Rasmus Nissen, Andreas MurbeckMichael Olusoji Ogungbaro, Gloire Rutikanga, Alexander Nicolajsen, Nikolaj Kirk, Mikael AndersonBabajide David, Simon Sterring, Mads Døhr Thychosen