01.03.2015, 09:44 | Af: Administrator

FCM U17 besejrede igen topholdet

Der er hård kamp om pladserne på U17 Liga-holdet, og konkurrencen er ikke blevet mindre efter lørdagens 3-1 sejr over Esbjerg

I november fik FC Midtjyllands U17-hold ram på topholdet fra Esbjerg, da man hjemme vandt 2-1 i den sidste kamp i efterårssæsonen.

Lørdag eftermiddag formåede det yngste akademihold for anden gang i træk at besejre førerholdet i U17 Ligaen, denne gang med 3-1 og endda i Esbjerg.

Kampen var den sidste test inden forårssæsonen fløjtes i gang på næste lørdag, og selvom cheftræner Svend Graversen måtte blive hjemme med sygdom, viste holdet rigtigt gode takter.

I stedet stod Søren Bjerg i spidsen for holdet, og han kunne se U17-holdet komme bagud allerede efter to minutter. Andreas Poulsen havde lidt for godt fat i en modstander, og dommeren gav Esbjerg et straffespark, som blev omsat til 1-0.

Midt i halvlegen fik FC Midtjylland for sat sig på spillet, og kort efter kom udligningen. Fra sin plads på venstrekanten sendte Mads Carlson en bold på tværs til den modsatte kantspiller Mikael Andersson, som lagde den ind til Sebastian Buch Jensen, der gjorde det til 1-1 med indersiden.

U16-landsholdsspilleren Sebastian Buch Jensen er kommet til klubben fra AC Horsens i vinterpausen, og angriberen viste igen sin styrke efter 55 minutter. Malte Jürgensen og Andreas Poulsen kombinerede og fik sendt bolden ind til Buch Jensen, som lagde bolden over i det lange hjørne.

Samme spiller var også involveret i målet til 3-1, hvor han slog et tidligt indlæg ind til Mikael Andersson, som lukkede kampen.

Alle tre flotte mål, og Søren Bjerg var meget tilfreds med, hvad han så på den forblæste bane i Esbjerg.

- Det var en perfekt test for os. Vi havde på forhånd snakket om, at vi skulle diktere hårdheden i kampen, da vi har haft nogle udfordringer med det. Det lykkedes i dag, hvor vi bortset fra de første 20 minutter vinder de fleste andenbolde.

- I anden halvleg havde vi tre situationer, hvor vi havde rundet keeperen og kunne have scoret, men ellers var det en forholdsvis lige kamp.

U17-holdet var uden keeper Oliver Ottesen og U17-landsholdsbobleren Mads Vang til kampen mod Esbjerg. Desuden kom de tre indskiftere Mads Friis, Sebastian Hairing Lodahl og Aksel Smith-Petersen ind og gjorde det godt, så Søren Bjerg kan berette om stor konkurrence om pladserne inden forårspremieren mod AGF.

- Det er ikke blevet nemmere at sætte holdet efter kampen i dag. Heldigvis, lyder det fra Søren Bjerg.

Esbjerg fB U17 – FC Midtjylland U17 1-3 (1-1)

2’ 1-0 Esbjerg (straffespark)

25’ 1-1 Sebastian Buch Jensen

55’ 1-2 Sebastian Buch Jensen

72’ 1-3 Mikael Anderson

Opstilling: Simon Petersen – Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær (50’ Mads Friis), Andreas PoulsenNikolaj Kirk (55’ Sebastian Hairing Lodahl), Mads Olsen, Mikkel Jakobsen (60’ Aksel Smith-Petersen) – Mads Carlson, Mikael Anderson, Sebastian Buch Jensen