07.03.2015, 16:57 | Af: Administrator

Helstøbt indsats bag U17-sejr

Det yngste akademihold leverede en voksen præstation, da AGF blev besejret med 2-0 i forårets første kamp

FCM U17 fik overført det gode spil fra træningskampene til U17 Ligaen, da holdet lørdag besejrede AGF med 2-0 på Fredensvang.

Sejren kunne og burde have været større, men det var stort set også det eneste, der var at kritisere efter kampen. Holdet spillede op mod en stærk vind i første halvleg, men lod sig ikke mærke af forholdene, og lod kun AGF komme frem til en enkelt chance i de første fyrre minutter.

I den modsatte ende gjorde FCM U17 alt rigtigt - på nær lige at sparke bolden i nettet. Holdet burde have ført med mindst er par mål ved halvleg.

I pausen bad trænerteamet spilleren om at holde bolden lags jorden og spille med flere førstegangsafleveringer. Det førte først til en stor chance til Mikkel Jakobsen, og efter ti minutter spil kom den forløsende scoring så endelig.

Anders Poulsen chippede bolden i dybden til Mikael Anderson, og med et lob over AGF-målmanden satte FCM-topscoreren sit 13. sæsonmål ind på kontoen.

Op til sæsonstarten har Sebastian Buch Jensen har været flittigt scorende, og ti minutter efter 1-0 målet, scorede den tidligere Horsens-spiller sit første officielle mål i FCM-trøjen. Anders Poulsen - i dag venstre back - gled igennem ude på kanten og slog en flad bold ind i feltet, hvor Buch kvitterede. Herfra kørte FCM U17 sikkert sejren hjem.

Svend Graversen var efter kampen fornøjet over de tre point, men især den måde, de var kommet i hus på:

- Det var et meget modent FCM-hold, vi fik at se i dag. Vi er meget afklarede og omhyggelige i vores spil, hvad enten det er med bold eller uden. I pausen har vi arbejdet med at spille lidt mere tålmodigt, og det kom tydeligt til udtryk i dag, fortalte Graversen.

Med sejren avancerer FCM U17 til fjerdepladsen i U17 Ligaen. Se stilling og resultater her. Holdet spiller igen på lørdag, hvor man tager imod Vejle på Wunderelf Arena.

AGF U17 - FC Midtjylland U17 0-2 (0-0)
51' 0-1 Mikael Anderson (assist Andreas Poulsen)
63' 0-2 Sebastian Buch Jensen (assist Andreas Poulsen)

Opstilling: Oliver Ottesen - Malte Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær, Andreas Poulsen - Nikolaj Kirk, Mads Olsen (66' Christian Tue Jensen [FCM U15]), Mikkel Jakobsen (60' Mads Friis) - Mikael Anderson, Mads Carlson (65' Sebastian Hairing Lodahl), Sebastian Buch Jensen

Billede: JPS Photo 2014