21.03.2015, 18:10 | Af: Administrator

Pusic garnede to i ny 3-0'er

For tredje hjemmekamp i træk sejrede FCM med 3-0. Martin Pusic scorede to og Jim Larsen en enkelt i opgøret mod Hobro.

På et råkoldt og blæsende MCH Arena tog FC Midtjylland lørdag imod oprykkerne fra Hobro, der efterhånden reelt set har sikret sig endnu en sæson i Superligaen. Men med mottoet om ikke at undgå men at opnå var gæsterne kommet til Heden efter point, og det gav et opgør med intensitet og jernhårde dueller helt fra første fløjt.

Martin Pusic startede inde i stedet for en skadet Morten ’Duncan’ Rasmussen, og østrigeren var opsat på at bevise, hvorfor FC Midtjylland indløste hans frikøbsklausul i vinterens transfervindue. Superliga-topscoreren tog flere stærke løb, og en enkelt gang var han også lige ved, hvor han dog fik dårligt træf på en bold i feltet med det mindre gode højreben.

Efter en god halv times spil revancherede Pusic sig dog. Et indkast fra kaptajn Bak blev fejlagtigt forlænget af Jacob Tjørnelund, Jim Larsen flickede den videre endnu, og så kunne Martin Pusic nette for anden gang siden sit skifte til det midtjyske. Kort forinden havde både Petter Andersson og Jakob Poulsen noteret sig for gode tilbud.

2-0 var tæt på, efter bolden havde ping-ponget mellem både FCM- og Hobro-spillere, men slutteligt tog den oversiden af overliggeren og gik ud. I stedet faldt 2-0-scoringen kort efter, da et fantastisk langskud fra Rilwan Hassan ikke var til at holde for Jesper Rask, og så kunne Jim Larsen trykkede kuglen i kassen til en solid pauseføring.

Knapt var de to mandskaber kommet ud fra omklædningsrummet, før Martin Pusic omsatte en FCM-omstilling og en veltimet aflevering fra Petter Andersson, og så stod der 3-0. Her var der spillet mindre end et minut af anden halvleg.

Nordjyderne bød sig dog også til, og Johan Dahlin måtte diske op med en stærk fodparade, da Mads Hvilsom pludselig var alene med FCM-keeperen midtvejs i halvlegen. Men ellers var det ikke mange gange, gæsterne kom på visit helt oppe omkring hjemmeholdets svenske målvogter.

Undervejs kom Marcos Ureña og Mikkel Duelund ind i stedet for henholdsvis tomålsskytten Martin Pusic og kreatøren Petter Andersson. Og netop de to indskiftere var tæt på at skabe en sidste scoring i kampen. En fremragende stikning i dybden fra en vaks Duelund fandt Ureña, men Jesper Rask fik forstyrret costaricaneren i sidste øjeblik.

Det sluttede 3-0 på MCH Arena, hvor FC Midtjylland nu øger forspringet i toppen til 12 point og dermed lægger maksimalt pres på F.C. København, der søndag tager imod Randers FC.

(Billedet: Pusic tiljubles af sine holdkammerater. Foto: Kaj B. Kristensen, FOTOØJET.dk)

KAMPFAKTA:
Superligaen, runde 22: FC Midtjylland – Hobro IK 3-0 (2-0)

33' 1-0 Martin Pusic
43’ 2-0 Jim Larsen
46’ 3-0 Martin Pusic

Advarsler:
9’ Kristian Bach Bak, FCM
42’ Jesper Bøge, HIK
50’ Martin Mikkelsen, HIK
67’ Thomas Hansen, HIK

Holdopstillinger (Udskiftninger):
FCM: 16 Johan Dahlin, 3 Tim Sparv (86’ Izunna Uzochukwu), 4 Erik Sviatchenko, 6 Jim Larsen, 7 Jakob Poulsen, 8 Petter Andersson (77’ Mikkel Duelund), 10 Martin Pusic (71’ Marcos Ureña), 15 Jesper Lauridsen, 32 Kristian Bach Bak, 36 Rilwan Hassan, 44 Sylvester Igboun.
Bænk: 14 Jakob Haugaard, 11 Marcos Ureña, 19 Marco Larsen, 22 Mikkel Duelund, 26 Patrick Banggaard, 28 André Rømer, 43 Izunna Uzochukwu.

Hobro: 1 Jesper Rask, 2 Anders Egholm, 3 Jesper Bøge, 4 Jacob Tjørnelund, 10 Martin Thomsen (62’ Mads Jessen), 12 Jonas Damborg, 13 Mads Justesen, 15 Mikkel Thygesen, 22 Mads Hvilsom, 26 Martin Mikkelsen (76’ Rasmus Lynge Christensen), 80 Quincy Antipas (46’ Thomas Hansen).
Bænk: 23 Christoffer Østergaard, 5 Rasmus Lynge Christensen, 11 Mads Jessen, 14 Thomas Hansen, 16 Dennis Høegh, 17 Rune Hastrup, 21 Martin Pedersen.

Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilskuere:
9.202

Kampens FCM-spiller:
Jim Larsen