07.03.2015, 16:37 | Af: Administrator

Rædselsfuld start for U19

Fejlene stod i kø hos FCM U19, der blev straffet af effektive og velspillende AGF i forårspremieren

Kampuret havde ikke nået at tage en omgang på skiven, før AGF bragte sig i front. Det så lidt tilfældigt ud, men værterne fik sendt bolden ned i rummet bag ved FCM U19's bagkæde, det gav en friløber, og så stod der 1-0.

Målet skulle vise sig at blive symptomatisk for FCM's eftermiddag i det østjyske, for holdet leverede en kamp præget af mange fejl, dårlig boldomgang og en ukarakteristisk mangel på kvalitet. Kort efter målet havde Mads Døhr Thychosen chancen for at udligne, men hans skud tog stolpen.

I stedet bragte hjemmeholdet sig foran med 2-0. Et FCM-boldtab på egen banehalvdel gav AGF en omstilling, der førte til et straffespark begået af Rasmus Nicolaisen. Spilleren der blev nedlagt var en god bekendt af FCM U19 - Ramjavakar "Java" Yogathas er  i vinterpausen skiftet til århusianerne, og han scorede selv fra pletten.

I pausen var budskabet fra Kenneth Andersen, at det stadig var muligt at komme tilbage i kampen, men at det var tvingende nødvendigt at få elimineret fejlene - og generelt bare hæve niveauet.

De gode intentioner blev dog gjort til skamme umiddelbart efter pausen. FCM-forsvaret fik ikke clearet bolden i den venstre forsvarsside, et fladt indlæg blev slået skråt bagud i gennem feltet, og en AGF'er bragte sit hold på 3-0.

FCM'erne så på dette tidspunkt ud, som om de var blevet tvunget til at synke en skefuld batterisyre, og AGF misbrugte flere muligheder for at score 4-0 målet.

Kort opblomstring
Efter et kvarters balanceren på randen af knockout, fik FCM dog endelig vist nogle af de kvaliteter, holdet besidder. Først slog Anders Hagelskjær et hjørnespark ind i hovedet på Mikkel Duelund, der kunne reducere til 1-3, og minsandten om ikke FCM-topscoreren fem minutter senere headede 3-2 målet i nettet efter et frispark - igen var det Hagelskjær med oplægget.

FCM U19 lignede pludselig et hold, der var på vej tilbage fra de døde, men endnu engang fik holdet spændt ben for sig selv. En bold blev tabt på boldens midte, det gav en omstilling, og den udnyttede AGF til på ny at skubbe FCM ned i grøften.

Ulvene jagtede indædt en ny udligning, men denne gang var elastikken endegyldigt sprunget. I stedet kunne AGF dybt inde i overtiden cementere sejren på et nyt straffespark.

Det blev enden på en regulær møgdag for FCM U19, og Kenneth Andersen erkendte, at han var rystet over kampens forløb:

- Det, jeg er mest rystet over, er at vi ikke formår, at ændre på tingene undervejs. Vi bliver bare ved med at gentage de samme fejl - når vi har erobret en bold, lagde AGF et godt genpres, og så mistede vi bolden, hvor det gjorde ondt. AGF havde alt, alt for nemt ved at spille sig til chancer mod os, lød det fra Andersen, der understregede, at den dårlige præstation i lige så høj grad falder tilbage på trænerstaben som spillerne.

Der venter nu nogle hårde dage på træningsbanen og i videorummet, for der er 14 dage til FCM U19 i gen skal i aktion. Det sker på udebane mod Randers FC d. 21/3 kl. 13.00.

AGF U19 - FC Midtjylland U19 5-2 (2-0)
1' 1-0 Michael Zacho
34' 2-0 Ramjavakar Yogathas, strf.
47' 3-0 Michael Zacho
63' 3-1 Mikkel Duelund (assist Anders Hagelskjær)
68' 3-2 Mikkel Duelund (assist Anders Hagelskjær)
74' 4-2 Oliver I. Pedersen
90+7 5-2 Michael Zacho, strf.

Opstilling: Rasmus Bach - Alexander Munksgaard (34' Babajide David), Kristian Dirks Riis, Rasmus Nicolaisen, Anders Hagelskjær - Gloire Rutikanga (75' Alexander Nicolajsen), Jonas Gemmer, Mikkel Duelund - Mads Døhr Thychosen, Rasmus Nissen, Razak Adebayo Odeyemi (54' Montell Moore)

Billede: JPS Photo 2014