02.03.2015, 18:57 | Af: Administrator

Reserverne åbnede foråret med sejr

Seniordebut til Nikolaj Kirk og Mikael Anderson, da reserverne slog Silkeborg med 2-1 i forårspremieren

Kampen blev spillet i Vildbjerg, hvor det var muligt at finde en bane, der både havde lysanlæg og var af en tilfredsstillende kvalitet. I de nye omgivelser, fik FCM - formelt hjemmehold - en rigtig god start på opgøret.

Efter blot tre minutters spil steg Duncan til vejs og headede Marco Larsens hjørnespark i nettet, og efter et kvarters spil fordoblede Marcos Ureña føringen.

Lige som ved den første scoring var optakten et hjørnespark, denne gang med Frederik Møller som afsender. Inde i feltet forlængede en SIF-spiller bolden til bagerste stolpe, hvor costaricaneren kunne sende bolden ind bag Kasper Jensen - Ureña spillede i øvrigt hele kampen på kanten.

På trods af føringen havde FCM II problemer med at få presspillet til at fungere, og efter 24 minutter lykkedes det Silkeborg at reducere. Et forsøg blev i første omgang reddet af Jakob Haugaard nede ved stolperoden, men Nikolaj Køhlert var hurtigt over riposten og sparkede den i mål. FCM-forsvaret så lidt passive ud i situationen.

I halvlegen sidste kvarter fik FCM dog bedre greb om presspillet, og man fik også sat holdets to hurtige fløje bedre i scene. Det gav et par gode muligheder for at øge føringen, men 2-1 stillingen holdt halvlegen ud.

I halvlegen blev Marco Larsen afløst af Nikolaj Kirk på den centrale midtbane, og efter en times spil blev Izunna erstattet af Mads Døhr Thychosen. Herefter bestod den centrale midtbane af ene ungdomsspillere, og i regnvejret fik de fysisk stærkere Silkeborg-spillere tilkæmpet sig et spillemæssigt overtag.

Ungt hold stod distancen
Holdet fra søhøjlandet havde dog svært ved at spille sig igennem til egentlige målchancer, og da FCM manglede den sidste præcision i omstillingerne, endte anden halvleg med at være fattig på målchancer. Mod kampens slutning blev U17-spilleren Mikael Anderson skiftet ind, og var med til at kæmpe sejren i land.

Med tre point fik FCM II således en perfekt start på slutspillet, og det var også en tilfreds Lars Friis, der gjorde status efter kampen

-Spillerne viser de dyder, vi vil se - både de helt unge og de rutinerede kræfter. Kirk og Anderson får deres seniordebut i dag, og det bliver en noget anden form for fodbold, end de er vant til, med en masse fysik og defensivt arbejde. Hvilket er fint, for de får arbejdet med nogle andre ting i deres spil, end de er vant til fra u-holdene.

- Da vi skifter Marco og Izunna ud, lægger vi et stort ansvar over på de tilbageværende rutinerede kræfter. Den opgave løser de forbilledligt, og Francis (Dickoh, red.), Frederik Møller og Duncan fortjener virkelig en stor ros for den måde, de går ind og tager ansvar på. De kitter det hele sammen i anden halvleg, hvor kampen udvikler sig til noget af en krig, udtaler Lars Friis.

NB! Nyt spilletidspunkt: FCM II spiller igen lørdag 14/3 kl. 12.00, hvor de møder Randers' reserver på udebane. Se stillingen i Mesterskabsslutspillet her.

FC Midtjylland II - Silkeborg IF II 2-1 (2-1)
3' 1-0 Morten 'Duncan' Rasmussen (assist Marco Larsen)
14' 2-0 Marcos Ureña
24- 2-1 Nikolaj Køhlert

Opstilling: Jakob Haugaard - Frederik Møller, Francis Dickoh, Rasmus Lauritsen [U19], Alexander Munksgaard [U19] - Izunna Uzochukwu (60' Mads Døhr Thychosen [U19]), Alexander Nicolajsen [U19], Marco Larsen (46' Nikolaj Kirk [U17]) - Babajide David (80' Mikael Anderson [U17]), Marcos Ureña, Morten 'Duncan' Rasmussen

Ikke benyttet: Andreas Raahauge, Jeppe Solgaard, Razak Adebayo Odeyemi

Se Silkeborgs trup til kampen her.